Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Țara din Europa care interzice complet fumatul din 2030. Peste un milion de români vor fi afectați

Marea Britanie, una dintre țările din Europa unde locuiesc mulți români, vrea să elimine fumatul până în anul 2030. Măsura vine în contextul creșterii cazurilor de cancer asociate cu acest viciu.

Țara din Europa care interzice complet fumatul din 2030. Peste un milion de români vor fi afectați
Comentează 0

Chiar dacă numărul de fumători din Marea Britanie s-a înjumătățit ultimele trei decenii, în această țară cancerul continuă să fie principala cauză de deces prematur.

Planul guvernului i-ar obliga pe producătorii de ţigări, mai degrabă decât furnizorii de servicii de sănătate, să fie obligaţi să acopere costurile de a ajuta oamenii să se lase, scrie dailymail.

„Pentru 15% dintre adulţii care sunt încă fumători, fumatul este principala cauză a îmbolnăvirii şi a deceselor premature, şi o cauză majoră a inegalităţilor. De aceea guvernul doreşte să-şi ducă la bun sfârşit treaba”, arată documentele prezentate de sursa amintită mai sus.

Matt Hancock, ministrul Sănătății din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord va anunţa obiectivul guvernului săptămâna viitoare, când va prezenta un „plan verde” referitor la importanţa prevenţiei.

Aceste măsuri care urmează să fie luate de către guvern vor viza și țigările de contrabandă. În plus, în pachetele de țigări comercializate în mod legal vor exista și pliante ce îndeamnă fumătorii să renunțe.

Citește continuarea pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite