Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Tânărul informat- adultul sănătos

Un proiect al Clinicii Medisys Arad , desfășurat în școlile arădene

Tânărul informat- adultul sănătos
Comentează 0


Un grup de specialiști al Clinicii Medisys din Arad , alcătuit din managerul instituției, Carmen Mihiț, Ioana Moldovan- nutriționist -dietetician, Cezar Bătrân - pshiholog și Andreea Brancov-kinetoterapeut, a prezentat astăzi elevilor din patru clase de a IX-a, a XI-a și a XII-a de la Liceul Tehnologic ” Francisc Neuman” lecții de nutriție, psihologie a adolescentului precum și importanța exercițiilor fizice practicate  de tineri ,nu numai la școală, ci și acasă.

Acest proiect face parte din cele trei urmărite de a fi finalizate  de către noi în acest an. Prezentarea de astăzi a avut un impact bun, copiii arătându-se interesați . Au fost cooperanți în discuții, avizi de cunoaștere , ba chiar au venit cu propuneri.
Esența acestei întâlniri a constat în posibilitatea de a  explica și demonstra că este vorba despre o altfel de medicină, o medicină alternativă, complementară, care se poate aplica cu succes atât în mediul tinerilor cât și în rândul adulților. Doresc să mulțumim conducerii Liceului Tehnologic  Francisc Neuman pentru găzduire”
, a declarat managerul Carmen Mihiț

Pentru fiecare clasă expunerea a durat aproximativ 40 de minute , cei trei specialiști , apropiați de vârstă cu elevii, reușind să deschidă sufletele acestora și să colaboreze cu ei.

” Copiii au colaborat, au fost interesați, au trimis întrebări pe bilețele, au fost curioși tot timpul, obligându-ne să ne gândim ca să programăm cu ei și alte întâlniri”, a declarat Ioana Moldovan , nutriționist-dietetician

Psihologul Cezar Bătrân a declarat: ” Suntem aici pentru profilaxie, pentru prevenție. Noi le dăm opțiuni de a rezolva propria lor stare psihică. Sunt copii cu manifestări diferite. Rolul nostru este de  a le da opțiuni pentru a alege metoda cea mai bună, cea pe care o cred ei că ar fi mai bună pentru psihicul lor”

” Multora  dintre cei prezenți le place sportul, ne declară kineto-terapeutul  Andreea Brancov, iar noi am intervenit să le oferim oportunitățile de a alege sportul preferat sau jobb-ul preferat”

Acțiunile de prezentare a acestui proiect vor continua și la alte instituții de învățământ, iar  în  săptămâna denumită ” Școala Altfel” , grupurile de elevi  vor fi invitate să viziteze instituția , unde se vor ține demonstrații practice  cu aparatele performante cu care sunt dotate cabinetele clinicii.

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite