Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sute de maghiari, în Parcul Reconcilierii

Peste 500 de maghiari s-au adunat, joi, în Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, la manifestările care au loc în fiecare an în 6 octombrie, când sunt comemorați eroi ai Revoluției de la 1848-1849.

Sute de maghiari, în Parcul Reconcilierii
Comentează 0

Comemorarea celor 13 generali ucişi la Arad în timpul Revoluţiei de la 1848-1849 a început cu intonarea imnurilor României, Ungariei şi Europei.

Au fost prezente peste 500 de persoane, iar printre oficiali s-au numărat președintele UDMR, Kelemen Hunor, politicieni de la Budapesta, primarul Gheorghe Falcă, șeful Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Zeci de persoane au venit din Ungaria special pentru acest eveniment, cu autocare sau mașini personale.

După discursuri, participanţii au depus coroane de flori la baza Statuii Libertăţii, amplasată în Parcul Reconcilierii în memoria generalilor spânzuraţi în Cetatea Aradului, aceştia fiind consideraţi eroi ai luptelor pentru libertate ale maghiarilor.

Cei 13 ofițeri ai armatei imperiale austriece au fost executați în urmă cu 167 de ani sub acuzația că s-au alăturat mișcării revoluționare a lui Lajos Kossuth și au susținut revendicările maghiare de independență față de Imperiul Austriac, încălcându-și astfel jurământul de fidelitate față de Casa de Habsburg.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite