Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Surpriză de ULTIMĂ ORĂ anunțată de meteorologi

De duminică, vremea se încălzește în toată țara. Temperaturile maxime, pozitive în aproape toate regiunile, ajung la 6-7 grade în Banat, informează Realitatea TV.

Surpriză de ULTIMĂ ORĂ anunțată de meteorologi
Comentează 0

Sâmbătă, vremea va fi rece, geroasă dimineaţa cu precădere în nord, în nord-est şi în depresiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade.

În regiunile din vest, nord, centru, precum şi la munte, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge slab. În restul teritoriului înnorările vor fi trecătoare, izolat vor fi posibile fulguieli, iar dimineaţa izolat se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli sau va spulbera zăpada, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în zonele mai joase de relief.

CAPITALA
În Capitală, dimineata -6...-5 grade, mai scăzută în zona preorăşenească până în jurul a -8 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi rece, cu o maximă ce se va situa în jurul valorii de -2 grade. Cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab şi moderat.

MUNTE
La munte, vremea va fi geroasă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge în masivele vestice şi nord-vestice şi pe arii restrânse, cu precădere ziua, în rest. Vântul va avea temporar intensificări, până la tare pe creste, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar zăpada spulberată.

Duminică, în majoritatea regiunilor valorile termice vor fi în creștere ușoară față de sâmbătă. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în depresiuni și 3 grade la Timisoara şi Drobeta, izolat şi 4 grade în sud-vest.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor semnala precipitații mixte în Câmpia de Vest, mai ales sub formă de ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei și sub formă de ninsoare în restul Transilvaniei și izolat în Moldova. Izolat se va forma polei.

În regiunile nord-vestice pe arii restrânse cantitatățile de precipitații vor depăși 15 l/mp. În restul ţării, înnorările vor fi temporare, cu totul izolat va fulgui, iar dimineața va fi ceață asociată cu chiciură.

Vântul se va intensifica treptat în Crișana și la munte, mai ales în zona Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, unde trecător ninsoarea va fi vicolită și zăpada spulberată, iar în rest va sufla slab și moderat.

În București, vremea se va menține rece, geroasă dimineața cind vor fi –10...-8 grade, spre –13 in imprejurimi. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -2 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață asociată cu chiciură.

Luni valorile termice vor continua să crească ușor, astfel că se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice datei în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime, pozitive în aproape toată ţara, ajung la 6-7 grade în Banat.

În vest, centru și nord vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare, însă pe parcursul zilei, în zonele joase de relief, vor fi și ploi sau lapoviță. În rest se vor semnala precipitații slabe, mixte. Izolat vor fi condiții de polei. Pe creste, vantul va sufla tare viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. -6...-4 grade dimineata si în jur de 2 grade la amiaza.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, prognoza meteo valabilă în intervalul 14 ianuarie - 11 februarie 2019. Află, din materialul următor, cum va fi vremea în fiecare regiune a țării.

Săptămâna 14.01.2019 – 21.01.2019

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-estul și în sudvestul extrem al țării și ușor mai coborâte în sud-estul teritoriului.

Săptămâna 21.01.2019 – 28.01.2019

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă în sudul și sud-estul țării și vor fi apropiate de mediile climatologice ale intervalului în rest.

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea sudică a teritoriului.

Săptămâna 28.01.2019 – 04.02.2019

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în sud-estul teritoriului.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice și în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite