Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Superstiții în Ajunul Crăciunului. Cum să te pregătești pentru un an plin de NOROC

Mâine este Ajunul Crăciunului, un moment extrem de important pentru toți credincioșii, dar și pentru copiii care-l așteaptă pe Moș Crăciun! Ziua de 24 Decembrie înseamnă și obiceiuri și tradiții străvechi, pe care nu le poți neglija dacă vrei să ai parte de un an bun.

Superstiții în Ajunul Crăciunului. Cum să te pregătești pentru un an plin de NOROC
Comentează 0

Superstiții în Ajunul Crăciunului. Cât de important e vâscul

Fii sigur că ai vâsc în propria locuință! Cumpără-l din timp ca să nu ai parte de ghinioane în 2021. Sărutul sub vâsc este și el foarte important, mai ales că aduce noroc pentru anul care vine. În ajunul Crăciunului, oamenii își împodobesc casele cu vâsc ca simbol al bucuriei și pentru pacea sufletească. Nu rata vâscul nici anul acesta!

Vremea este și ea foarte importantă în Ajunul Crăciunului. Un cer senin pe 24 decembrie va aduce un an roditor pentru agricultură. În plus dacă ninge de Ajun, vom avea parte de un Paște cu vreme bună în anul care vine.

De Ajun, toți membrii familiei vor mânca mere, pe care le vor tăia cu propriile mâini. Dacă mărul ales este unul copt și rumen, vei avea parte de noroc în anul care vine. Dacă însă mărul tăiat are viermi, va urma un an cu boală. Poți chema norocul pentru tine și familia ta dacă verși vin pe masa în Ajun, dai de pomană sau răstorni cutia cu chibrituri.

Ce e bine să eviți în Ajun de Crăciun

Dacă ești apicultor, nu  da de mâncare albinelor în Ajun, pentru că acestea vor muri. Potrivit celor mai vechi tradiții, se spune că în noaptea de Ajun de Crăciun nu este bine sub nicio formă să dormi  pe paie sau prin fân în grajdul animalelor, fiindcă în această noapte boii vorbesc între ei despre Mântuitorul Iisus Hristos care s-a născut în iesle și pe care aceștia l-au încălzit cu suflarea lor. Astfel, nu este bine să participi la discuția lor, pentru că aduce ghinion.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite