Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Succes internațional remarcabil pentru mediul de afaceri românesc

Sediul celei mai mari Confederații din Varșovia, VOSZ, a găzduit ieri, 12 decembrie 2017, întâlnirea dintre președinții UNPR – Ioan LUCIAN, Employers OF Poland - Andrzej MALINOWSKI și VOSZ – Demjan Sandor.

Succes internațional remarcabil pentru mediul de afaceri românesc
Comentează 0

Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) avea semnate acorduri de parteneriat cu fiecare confederație în parte, dar la propunerea președintelui maghiar, în luna ianuarie 2018, la Varșovia, cele trei țări, la care se va adăuga și Slovacia, vor semna un document ce va statuta constituirea unei alianțe patronale est europene. UNPR, de altfel inițiatorul acestor acorduri, a fost desemnat să aibă responsabilitatea realizării acestei alianțe ce-și propune, așa cum a subliniat președintele Ioan LUCIAN, trei direcții majore:

1. Reprezentarea, în mod unitar, a intereselor mediilor de afaceri din Polonia, Ungaria, Slovacia și România, în raport cu instituțiile de la Bruxelles;

2. Realizarea unei platforme comune de comunicare pentru business pe care mediile de afaceri din cele patru țări să o folosească;

3. Participarea în comun la implementarea unor proiecte de anvergură, pe axa Orizont 2020, din fonduri europene necesare dezvoltării mediului de afaceri din cele 4 țări.

În urma hotărârilor de ieri de la Budapesta, UNPR realizează cel mai important succes pe plan internațional, de pe urma căruia mediul de afaceri din România să beneficieze cât mai curând.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite