Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Succes arădean la Festivalul Național de Teatru din Ungaria

Succes arădean la Festivalul Național de Teatru din Ungaria
Comentează 0

Spectacolul Companiei Aradi Kamaraszinhaz a încheiat festivalul.

Spectacolul Companiei Aradi Kamaraszinhaz „Zelda was not from here”, în regia lui Tapasztó Ernő, a încheiat cu succes răsunător pe 18 iunie Festivalul Naţional de Teatru din Pécs (POSZT), cel mai prestigios festival din Ungaria.

Piesa „Zelda was not from here” (pusă în scenă în limba maghiară sub titlul „Tündéri”) un musical minimalist suprarealist, este o coproducţie a Companiei Aradi Kamaraszínház, Teatrului Jókai din Békéscsaba şi Asociaţiei MASZK din Szeged, pe textul dramaturgului contemporan român Theo Herghelegiu.

Regizorul Tapasztó Ernő a câştigat Premiul Pentru Cea Mai Bună Regie în 2013 la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio desfăşurată la Piteşti. Compania arădeană maghiară a obţinut trei nominalizări în cadrul festivalului: MARELE PREMIU al festivalului, Premiul pentru SCENOGRAFIE (Tapaszto Erno) și Premiul pentru REGIE. Distribuția este compusă din Attila Harsányi, Antal Tege și Enikő Éder. Muzica a fost compusă de către Enikő Éder și Borsos Pál. Enikő Éder, Ernő Tapasztó și Attila Harsányi sunt deținători al Premiului de Excelență al orașului Arad.

C. P.

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite