Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Studenţii, masteranzii şi doctoranzii vor circula gratuit cu trenul de la 1 februarie

Guvernul a aprobat, marţi, normele metodologice privind acordarea facilităţii de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, aproape o jumătate de milion de studenţi, masteranzi şi doctoranzi urmând să circule, de la 1 februarie, gratuit, cu trenul.

Studenţii, masteranzii şi doctoranzii vor circula gratuit cu trenul de la 1 februarie
Comentează 2

Studenţii români sau străini înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă - licenţă, master, doctorat - în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor, potrivit documentului adoptat de Guvern.

De transportul feroviar gratuit beneficiază şi elevii orfani, cei cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi aceia cărora li s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă.

"Actul normativ adoptat astăzi (mar'i, n.r.) de Executiv vine ca urmare a dialogului între reprezentanţii studenţilor şi autorităţi. (...) La jumătatea acestei luni am facilitat o întâlnire cu toate părţile implicate, reprezentanţi ai Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), ai Uniunii Studenţilor din România (USR) şi Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), precum şi oficiali ai Ministerului Transporturilor în faza de consultare pe marginea actului normativ”, a declarat Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social.

Citeste mai mult pe news.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite