Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Strategia de Dezvoltare a judeţului şi Strategia Energetică realizate cu contribuţia a sute de persoane şi instituţii

562 persoane și instituții și-au adus contribuția la elaborarea Strategiei de Dezvoltare a județului Arad și a Strategiei Energetice pentru perioada 2021-2027. Timp de un an și jumătate, s-au organizat mai multe dezbateri publice, s-au pus la dispoziția publicului chestionare on-line și s-au format focus-grupuri pentru  stabilirea viziunii, obiectivelor și măsurilor de dezvoltare aferente acestei perioade.

Strategia de Dezvoltare a judeţului şi Strategia Energetică realizate cu contribuţia a sute de persoane şi instituţii
Comentează 0

În acest context a avut loc astăzi, la sediul Consiliului Județean Arad, dezbaterea finală pe cele două documente de planificare strategică, elaborate la inițiativa instituției noastre, prin accesarea de fonduri europene. 

„Am avut în dezbatere publică finală două documente strategice pentru județul Arad, care vizează viitorul județului nostru. Acestea sunt strâns legate, deoarece fără o strategie energetică bine pusă la punct și documentată, nu putem vorbi despre o strategie  de dezvoltare a județului. Practic, avem nevoie de resurse energetice și de o infrastructură adecvată, pentru a crește economia județului și, implicit, standardul de viață. Misiunea noastră nu se termină prin adoptarea acestor strategii, ci de aici începe partea grea, pentru că vorbim despre concretizarea proiectelor cuprinse în strategii”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Andrei Ando, directorul Direcției Comunicare, Strategii și Administrație Publică a declarat, la rândul său: „Ne aflăm la finalul elaborării acestor documente, după parcurgerea mai multor etape de lucru. Documentele, în forma extinsă, au fost publicate și pe site-ul Consiliului Județean Arad. Consiliul Județean Arad va finaliza, luna aceasta, procesul de elaborare a celor două strategii. Sunt două documente vitale pentru noi, deoarece ne dorim dezvoltare, continuitate și coerență în actul administrativ. Vorbim despre priorități, direcții de dezvoltare și accesarea fondurilor europene nerambursabile, astfel încât Consiliul Județean Arad să fie un factor de stabilitate pentru economia județului”.

Valoarea totală a proiectului prin care s-au elaborat aceste documente este de 466.480,00 lei, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Arad este de 2%.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite