Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ştrandul „Neptun” ar putea fi deschis tot anul; se fac paşi pentru construirea unui SPA şi pentru un foraj de mare adâncime

Autorităţile locale au început demersurile pentru construirea unui SPA în incinta Ştrandului „Neptun” şi pentru realizarea unui foraj de mare adâncime, necesar pentru a avea apă termală. Potrivit viceprimarului Lazăr Faur, municipalitatea îşi doreşte ca ştrandul să fie deschis tot anul.

Ştrandul „Neptun” ar putea fi deschis tot anul; se fac paşi pentru construirea unui SPA şi pentru un foraj de mare adâncime
Comentează 3

„Noi am încercat şi anul trecut, dar nu am reuşit, a fost o problemă de contract ratat, din cauza firmei care a câştigat o licitaţie. Anul acesta pentru ştrand avem documentaţia tehnică aprobată şi banii alocaţi în bugetul local pentru un foraj la mare adâncime ca să obţinem apa termală şi pentru construcţia unui SPA, a unei zone acoperite de bazine, aşa cum au şi alte oraşe din jurul nostru. Categoric, anul acesta vom face aceste două lucruri şi apoi va trebui să găsim o sursă de finanţare, pentru că ne dorim să avem şi noi o funcţionalitate acoperită de acest fel în zona ştrandului”, a declarat viceprimarul Lazăr Faur, cu prilejul unei conferinţe de presă organizate la sediul PNL.

În condiţiile în care ştrandul se află pe Malul Mureşului, fiind într-o zonă inundabilă, se impune ridicarea unui dig, pentru a proteja noua construcţie. „Am fost chiar şi la Apele Române, să discutăm de o zonă de protecţie, care să ne faciliteze apoi construcţia, autorizarea, având în vedere că acolo este zonă inundabilă, este o intenţie pe care o vom urmări şi o vom pune în aplicare, de a transforma şi la noi zona de ştrand într-o funcţionalitate pe tot timpul anului. Celelalte investiţii merg înainte”, a mai spus viceprimarul, care a ţinut să precizeze că în momentul de faţă vorbim doar despre documentaţia tehnică. „E vorba să facem acolo documentaţia tehnico-economică, SF, DALI. Anul acesta avem alocaţi bani, care nu sunt puţini, pentru cele două obiective, o zonă de SPA şi o zonă de foraj la mare adâncime”, a încheiat Lazăr Faur.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite