Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Stilul naţionalei României e asemănător cu al lui Atletico Madrid". Vezi cine spune asta

Naționala de fotbal a României are un stil asemănător cu cel al echipei spaniole Atletico Madrid, ambele primind puține goluri, a declarat căpitanul primei reprezentative, Răzvan Raț, într-un interviu pentru site-ul UEFA.

Comentează 0

"Cred că e un stil bazat pe o defensivă precisă. În apărare suntem abili din punct de vedere tactic. Ideea este să nu luăm gol, iar apoi să ne creăm ocazii și să înscriem. Lucrul cel mai important e apărarea, să ne apărăm împreună și apoi să atacăm împreună. Se poate compara acest stil cu echipa Atletico, antrenată de (Diego) Simeone. Lucrul cel mai important în fotbal e să nu iei gol. Dacă adversarul nu înscrie, tu îți vei crea întotdeauna niște ocazii", a spus Răzvan Raţ, care este legitimat la altă grupare madrilenă, Rayo Vallecano.

Pe 10 iunie, România, ce a primit doar două goluri în preliminarii, va juca în meciul de deschidere a EURO 2016, împotriva Franței, gazda turneului final. Pe 15 iunie, "tricolorii" vor întâlni Elveția, iar pe 19 iunie Albania.

"Este o grupă cu adevărat echilibrată. Franța va fi favorită; e gazdă și are o echipă de top. Primul meci va fi foarte important pentru noi. Toată presiunea va apăsa asupra adversarilor. Teoretic, Franța e mai bună ca noi, dar vom vedea ce va fi pe teren. Orice se poate întâmpla. Noi vrem să trecem de faza grupelor", a spus fundașul de 34 de ani, cu 108 selecții și 2 goluri la națională.

Raț a debutat la primare reprezentativă în 2002 într-un amical chiar împotriva Franței, pe Stade de France (2-1 pentru gazde). "Îmi amintesc echipa Franței și că am fost înlocuit la pauză fiindcă nu avusesem o evoluție bună. Nu cred că mi-a fost frică, dar aveam în minte că joc contra campioanei mondiale și europene. Erau (Zinedine) Zidane, (Marcel) Desailly, (Lilian) Thuram... Ce echipă!", a spus el.

Pentru România, prezența la un turneu final "este foarte importantă fiindcă sunt opt ani de când nu am mai fost aici", a comentat Raț. "Sunt mulți fotbaliști români de calitate. Echipele românești nu se remarcă în Europa, așa că e foarte important ca naționala să revină la o astfel de competiție", a estimat veteranul.

"Nu cred că avem mari vedete ca Franța, Germania și Spania. N-avem jucători de acel nivel, dar cred că avem un grup bun, ceea ce e lucrul cel mai important. Asta-ți aduce mai mult decât orice nume de vedetă. Suntem un grup unit și bine organizat. Dacă cineva va ieși în față și va produce surpriza, cu atât mai bine pentru noi, dar e mai bine ca întregul grup să surprindă", a afirmat Raț.

Fundașul a mărturisit că va continua să joace cât timp simte că se poate menține la actualul său nivel.

Raț a fost prezent la ultimul turneu final al "tricolorilor", EURO 2008. El a evoluat atunci în toate cele trei partide ale naționalei antrenate de Victor Pițurcă, ce nu a trecut de faza grupelor.


sursa: romanaitv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite