Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Statul Islamic a luat ostatici 400 de civili, intr-o ofensiva asupra orasului sirian Deir Ezzor

Jihadisti din cadrul gruparii Statul Islamic au luat ostatici cel putin 400 de civili, sambata, intr-un atac asupra unor cartiere din orasul sirian Deir Ezzor, aflat sub controlul fortelor guvernamentale, a anuntat duminica Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Statul Islamic a luat ostatici 400 de civili, intr-o ofensiva asupra orasului sirian Deir Ezzor
Comentează 0

Intre persoanele rapite se afla apropiati ai unor combatanti din cadrul militiilor loiale Guvernului sirian, precizeaza aceasta organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul la Londra. "Ne temem pentru viata lor, ne temem ca gruparea ii poate executa, asa cum a facut anterior, in alte sectoare", a declarat Rami Abdoulrahman, directorul ONG-ului.

Deir Ezzor, situat in estul Siriei, este principalul oras din provincia cu acelasi nume. Aceasta asigura o legatura intre orasul Rakka - "capitala" de facto a SI - si teritoriile din Irakul vecin aflate sub controlul gruparii jihadiste. Potrivit agentiei siriene de presa Sana, care nu mentioneaza vreo luare de ostatici, cel putin 300 de persoane - inclusiv femei si copii - au fost ucise in atacul de sambata de la Deir Ezzor.

Guvernul sirian a evocat, referindu-se la aceste morti, "un masacru oribil". Surse din anturajul Guvernului sirian anuntau sambata ca un anumit numar de persoane au fost decapitate.

SI a comis deja crime in masa, in urma unor batalii pe care le-a purtat in Irak si Siria. Jihadistii au ucis aproximativ 200 de militari pe care i-au luat ostatici la baza aeriana siriana de la Tabka, in provincia Rakka, dar si sute de membri ai tribului Al-Shaitat, la Deir Ezzor, in 2014.

Daech, care detine controlul aproape asupra intregii provincii Deir Ezzor, asediaza incepand din martie 2015 ultimele cartiere din acest oras aflat sub controlul Guvernului. O penurie de hrana afecteaza orasul. Aproximativ 70% dintre persoanele asediate sunt femei si copii - in principal stramutati -, care locuiesc in adaposturi temporare.

Sursa foto: Oleg Zabielin / Shutterstock

Sursa wall-street.ro

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite