Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Start arzător la „Zilele Aradului”

Start arzător la „Zilele Aradului”
Comentează 0

În pofida vremii, care se anunţa până în ultimul moment nefavorabilă, peste 2000 de arădeni s-au adunat aseară pe platoul din faţa Primăriei  pentru a asista la festivitatea de deschidere a ZILELOR ARADULUI, eveniment ce s-a petrecut cu un show de dans modern interactiv cu trupele X  Style și X Style Kids, urmat de un „Spectacol cu Foc” al trupei FamousArt.

Iată şi programul de marţi, 18 august:

11.00 -14.00 Ateliere de teatru cu Ioan Peter, Fabrica TEBA

11.00 – 12.00 Vernisaj expoziție foto – Universitatea “Vasile Goldiș” din Arad – un sfert de secol de existență instituțională, Aula “Ștefan Cicio Pop“ a Universității “Vasile Goldiș” din Arad, Bulevardul Revoluției nr. 9

16.00 – 21.00 (RE)Cunoaștere. Camera obscură

Trecem pe lângă Primărie zilnic fără să o mai contemplăm. Ce ar fi dacă într-o zi am păși într-o încăpere improvizată din care am vedea o altfel de Primărie, una dinamică prin mișcarea zilnică datorată oamenilor și mașinilor, o Primărie întoarsă și răsturnată. Astfel s-ar vedea Primăria prin camera obscură.

În fuga zilnică, ignorăm anumite aspecte, iar într-un moment de participare pasivă putem asista la un experiment vizual ce se practica intensiv în urmă cu 400 de ani. Ne întoarcem în timp datorită dispozitivului, însă vom vedea în viitor prin importanța științifică a fenomenului. Un cort negru complet închis amplasat în fața Primăriei, printr-un orificiu milimetric va prezenta o altfel de clădire. Oamenii intră și asistă la formarea imaginilor dinamice sau la nașterea unui video fără aparate de filmat. Cei care intră în camera obscură vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei și al modului în care aceasta a revoluționat arta vizuală.

www.cmcarad.ro

Centrul Municipal de Cultura Arad

Galerie foto (92)


Scrie un comentariu

trimite