Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

#STĂMACASĂ: Ce acțiuni desfășoară Poliția Locală pentru combaterea COVID-19 (FOTO)

Odată cu înăsprirea măsurilor dispuse prin ordonanțe militare, Direcția Generală Poliția Locală Arad își ajustează activitatea din teren, alocând tot mai multe resurse activităților de verificare a persoanelor autoizolate, pentru identificarea și sancționarea indivizilor ce încalcă restricțiile de circulație și pentru implementarea altor măsuri punctuale dispuse în contextul stării de urgență.

#STĂMACASĂ: Ce acțiuni desfășoară Poliția Locală pentru combaterea COVID-19 (FOTO)
Comentează 0

În ultimele trei zile au fost întocmite 114 procese-verbale, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare numărul 3/24.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. De asemenea, începând din data de 6 aprilie a.c., Poliția Locală va pune în aplicare prevederile HCLM Arad 147/20.03.2020, privind aprobarea unor măsuri pentru prevenirea și gestionarea situației de urgență provocată de infecțiile cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Aceste activități survin în condițiile în care DGPL Arad menține, în regim de permanență, echipajele amplasate la coborârile de pe autostradă în municipiu, ce asigură respectarea culoarelor de tranzit dinspre Nădlac de către zecile de mii de cetățeni români și străini ce se îndreaptă către locurile în care vor intra în autoizolare. Totodată, angajații Poliției Locale supraveghează permanent centrele de carantină din UAT Arad.

De la începutul crizei COVID-19, polițiștii locali arădeni desfășoară permanent acțiuni preventive, distribuind mii de pliante prin intermediul cărora populația este instruită referitor la respectarea normelor de igienă și distanțare socială. În cartierele unde a fost semnalată încălcarea - și sancționarea - repetată a restricțiilor de circulație, autospecialele DGPL Arad transmit în mod sistematic mesajul audio standard de avertisment furnizat de MAI.

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite