Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

#STĂMACASĂ: Amenzi de 237.000 de lei aplicate, în 24 de ore, arădenilor care au încălcat ordonanțele militare

La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 273 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 812. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 171, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 3567.

#STĂMACASĂ: Amenzi de 237.000 de lei aplicate, în 24 de ore, arădenilor care au încălcat ordonanțele militare
Comentează 0

Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 285 persoane și 4 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a restricţiilor instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma tuturor acţiunilor de verificare efectuate, au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 208.000 lei. Nu au fost întocmite dosare penale noi pe speţele menţionate.  

În același interval de timp, jandarmii arădeni au verificat 115 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu şi au aplicat 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 21.000 lei.

Polițiștii locali arădeni, asigurând cu un efectiv de 51 de cadre și 21 mijloace auto mai multe tipuri de activități legate de prevenirea răspândirii COVID-19 și aplicării prevederilor ordonanțelor militare, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 02.05.2020, ora 7.00 – 03.05.2020, ora 7.00),  766 de persoane, întocmind 5 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 8.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Direcția Generală Poliția Locală Arad asigură pe perioada stării de urgență paza centrelor de carantină, paza și ordinea publică în zona centrului destinat găzduirii persoanelor fără adăpost din strada Voinicilor, precum și supravegherea traficului  la coborârile de pe autostradă. De asemenea, polițiștii locali arădeni asigură verificarea locurilor unde au fost semnalate cazuri de infectare și participă, împreună cu efectivele M.A.I. sau individual, în filtre și activități de verificare a respectării ordinii publice și prevederilor ordonanțelor militare.

„Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi”, susțin reprezentanții Prefecturii.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite