Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SRI ne învaţă, pe facebook, cum să ne protejăm de serviciile secrete străine

SRI ne învaţă, pe facebook, cum să ne protejăm de serviciile secrete străine
Comentează 0

SRI atrage atenţia, într-o postare de pe pagina de facebook a insituţiei, că persoanele care au acces la informaţii de interes pentru o entitate străină pot fi ţinte ale unor activităţi de spionaj.

"Ţinta principală a unei activităţi de spionaj este persoana care, prin statut şi atribuţii profesionale, are acces la informaţiile de interes pentru o entitate străină, care poate influenţa luarea unor decizii sau deveni un canal de transmitere a unor mesaje în detrimentul intereselor naţionale.

Şi pentru că semnalările venite din partea ta pot fi uneori vitale în prevenire, te rugăm să accesezi şi informaţiile din secţiunea Ce poţi face tu, disponibilă aici", se arată pe pagina de facebook a instituţiei.

Link-ul duce către site-ul SRI, unde poate fi accesat un ghid de autoprotecţie, pentru cei interesaţi.

Iată ce trebuie să facă cei care cred că trebuie să se protejeze de spionajul extern: 
Dacă îţi desfăşori activitatea în medii în care sunt gestionate informaţii clasificate şi/sau călătoreşti periodic în străinătate, poţi suscita interesul serviciilor de informaţii străine.
Iată câteva indicii ale unor intenţii privind posibilul interes al unor servicii secrete străine faţă de persoana ta:
•    persoane sau instituţii se arată, în mod nejustificat, interesate de obţinerea unor informaţii clasificate din domeniul în care lucrezi (politic, militar, economic, social, administrativ)
•    persoane sau instituţii manifestă un interes nejustificat faţă de tine, activitatea profesională, provenienţa şi cuantumul surselor de venit, membri de familie, prieteni etc.
•    eşti întrebat(ă) despre persoane care gestionează informaţii clasificate
•    persoane cu care ai intrat în contact utilizează mijloace de interceptare/ înregistrare a comunicaţiilor – disimulat sau la vedere
•    eventuale agresiuni informatice (de exemplu, acţiuni ale unor servicii de informaţii, persoane fizice sau entităţi private care, prin intermediul internetului, al tehnicilor de inginerie socială şi/ sau al unor coduri maliţioase, vizează accesarea neautorizată a reţelelor informatice ale unor instituţii şi autorităţi gestionare de documente clasificate, în vederea exfiltrării informaţiilor de interes sau a disruperii activităţii ţintelor vizate).
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite