Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Spitalul de campanie de la Expo a fost finalizat și urmează să fie predat medicilor / UPDATE: Spitalul a fost preluat de medicii de la Județean

Aradul a amenajat într-o săptămână spațiul necesar pentru spitalul de campanie destinat bolnavilor de coronavirus. Construcția va fi preluată astăzi de Spitalul Județean, care se va ocupa de dotarea cu tehnică medicală și personal și va decide momentul în care vor fi aduși pacienți.

Spitalul de campanie de la Expo a fost finalizat și urmează să fie predat medicilor / UPDATE: Spitalul a fost preluat de medicii de la Județean
Comentează 0

Update 1 Spitalul a fost preluat de medicii de la Județean

„Consiliul Județean Arad a predat astăzi, Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, spitalul de campanie pentru tratarea arădenilor cu forme ușoare sau moderate de Covid-19, amenajat în incinta pavilioanelor expoziționale de la Expo Arad Internațional”, se arată într-o informare de presă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Coordonatorul medical al Spitalului de Campanie a fost desemnat dr. Cătălin Hreniuc.


„Într-o primă fază vom avea 240 de paturi, în două pavilioane ale Expo. În aceste spaţii a fost montat linoleum pe o suprafaţă de 3.650 metri pătrați. Între cele două pavilioane este o zonă de supraveghere, un depozit de medicamente şi un tunel de decontaminare. La intrarea în pavilioane au fost instalate zece containere pentru vestiare, opt containere pentru duşuri, patru containere pentru toalete (cu cinci wc-uri fiecare) şi instalaţiile necesare. Toate acestea asigură culoare de intrare şi ieşire, spaţii necesare pentru personalul medical ce va lucra în spitalul de campanie şi care trebuie să beneficieze de condiţii optime, siguranţă şi protecţie. Partea de construcție a costat aproximativ 200.000 de euro. Coordonarea acestui proiect este o responsabilitate pentru mine, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au pus umărul pentru această reuşită a Aradului. Sunt bucuros că societatea civilă a reacţionat şi a venit alături de autorităţi, pentru că în astfel de momente se vede solidaritatea arădenilor. Spitalul este un proiect al comunităţii, pentru viaţă, pentru sănătate. Arată că avem puterea şi energia să depăşim orice provocare, împreună, prin muncă şi implicare. Le mulţumesc celor care au proiectat spitalul de campanie, muncitorilor care au început să lucreze joi şi au terminat într-o săptămână, am fost alături de ei zilnic şi ştiu că au muncit ca şi pentru ei, pentru familiile lor. Doresc succes echipei medicale conduse de Cătălin Hreniuc și Gheorghe Domșa, vom fi alături de ei și le vom acorda suportul de care au nevoie. Astăzi Aradul a fost dat exemplu de domnul Raed Arafat pentru acest proiect, suntem prima administrație locală care a amenajat un spital de campanie”, a declarat Sergiu Bîlcea, coordonatorul proiectului.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite