Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SPECTACOL  DE  CRĂCIUN  la « MOISE NICOARĂ »

SPECTACOL  DE  CRĂCIUN  la « MOISE NICOARĂ »
Comentează 1

Într-un decor de sărbătoare și de bucurie, în Sala Festivă a Colegiului Național “Moise Nicoară”, a avut loc tradiționala Serbare de Crăciun. Spectatorii prezenți în sală au avut plăcerea de a se bucura de un adevărat spectacol de dans, de colinzi, de muzică, de teatru.

Organizat de dnele prof. Simona Kramer, Diana Rotaru, Viorica Sandor, Cristina Puscas și Nela Bratu programul spectacol al acestei seri minunate a cuprins : colinzi în limba franceză, limba germană și limba engleză interpretate de clasele a V-a A, B și C, muzică populară în interpretarea solistei Dalia Suba (elevă în clasa a X-a A), dansuri cha-cha și samba prezentate de Trifon Luana și Vass Razvan, Rebeca Soltesz și David Iacob, Alexia Isac și Dan Adoc, Emilia Bădescu și Patrick Morari. Un moment inedit și original în acest spectacol l-au constituit colinzile în limba chineză cântate de Mara Mereanu din clasa a VI-a B  și de un cor de elevi ce au pregătit cu grijă această surpriza. Trupa de teatru a școlii - Nipoconstantinopolipitanovicescovici Grup - a fost și ea prezentă în spectacol cu o scenetă de Crăciun coordonată de  Eduard Horvath. Deasemenea un monolog amuzant, despre diete și regim în perioada sărbătorilor - interpretat de Denisa Astilean a încântat publicul. Pe scenă au mai fost prezenți : Radu Preda care a interpretat Noapte de Crăciun, Alexander Moisă cu melodia Mistletoe, Alexandra Bock cu gimnastică ritmică, Abigail Cozmiuc care a cântat Holly Night, Sandra Risti în duet cu Kozak Dănuț au cântat Santa Claus is coming  to town, Olivia Costen, Noemi Szep, Mădălina Pacurar, Sturz Ștefan, Maria Andrei, Poșta Alexandra, Alexandra Teodora Mândra,  au colindat colinde tradiționale românești care au fost aplaudate și apreciate. Nu au lipsit de pe scenă bobocii claselor a IX-a care au impresionat publicul cu un dans modern și ritmat pe melodii de Michael Jackson. Victoria Matekovics din clasa a V-a B a cântat la pian două colinde, iar Eduard Horvath și Mara Onica au oferit publicului o interpretare dansantă și originală a piesei « Dreaming of a White Christmas ». Spre sfârșitul serbării surpriza a venit din partea dnei prof Simona Kramer care a urcat pe scenă și împreună cu Abigail Cozmiuc, Liana Bonca, Mara Onica, și David Szabo a cântat, cu o voce pe care puțini o știau de la clasă, “Halleluja a cappella”. Aplauzele generoase au fost pe măsura interpretării.  Corul reunit al profesorilor și elevilor a încheiat magistral și tradițional această seară specială cu o suită de colinzi românești mai puțin cunoscute.

Acest spectacol deosebit de reușit nu ar fi fost posibil fără cei trei prezentatori dezinvolți și inspirați: Cristiana Vlaiconi, Liana Berzovan și Richard Santa și bineînțeles fără elevii care au asigurat sonorizarea pe tot parcursul serii: Paul Viski, Robert Marisca, Paul Cionca și Ionut Mititi.

După această seară magică, în spiritul sărbătorilor, elevii și profesorii de la Moise Nicoară vor intra într-o binemeritată vacanță de Crăciun. Le dorim tuturor sărbători fericite !

Adriana Filip

Asociația de părinți de la Colegiul Național « Moise Nicoară » a oferit tuturor colindătorilor de pe scenă – elevi și profesori – cadouri frumoase și simbolice din partea lui Moș Crăciun !

Galerie foto (29)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite