Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017

Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017
Comentează 0

Marți, 14 martie 2017, ora 9,00, de la Autogara PLETL din Arad, Calea Aurel Vlaicu(ieșire spre Nădlac), a avut loc plecarea delegației Special Olympics România spre Viena pentru a participa la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017. Sportivii cu dizabilități intelectuale din toată țara împreună cu antrenorii lor s-au reunit la Arad, transportul fiind sponsorizat de firma PLETL- transport personae și de OMV Petrom.

Alături de sportivi, la plecare, au fost prezente pentru a-i încuraja și a-i susține, doamna Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și doamna Mariana Cismașiu, consilier local al Primăriei Arad.

La Jocurile din Austria participă 2700 sportivi cu dizabilități intelectuale din 107 țări ale lumii. Este o manifestare complexă care are loc o dată la 4 ani și care cuprinde întreceri sportive cu specific de iarnă. Sportivii Special Olympics din România concurează la alergare pe zăpadă, schi fond, schi alpin și patinaj. Delegația este format din 15 sportivi și 8 însoțitori(antrenori, staff). Din Arad a plecat la Jocuri sportiva Mara Oprea, 14 ani, beneficiară a INTEGRA Asociația persoanelor cu dizabilități mentale. Ea va concura la snowschoeing(mers/alegare pe zăpadă).

Le dorim tuturor succes și îi așteptăm să se întoarcă acasă bucuroși.

Camelia Oprea,

Președinte al Asociației INTEGRA

 

Alăturat, punctul de vedere al Fundației Special Olympics din România: 

 În perioada 14-25 martie, 15 sportivi cu dizabilități intelectuale vor reprezenta România la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics din Austria, cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume din acest an. 

Sportivii români participă pentru a patra oară la Jocuri Mondiale de Iarnă Special Olympics, în condițiile în care sporturile de iarnă nu sunt neapărat punctul forte al țării noastre. Totuși, ele sunt foarte importante pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, întrucât îi ajută să își exerseze concentrarea, să își coordoneze mișcările, să planifice momentele de frânare, etc.”, declară Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România. „Mai mult, prin deplasarea la competiții în străinătate fără a fi însoțiți de familie, sportivii noștri fac un mare pas spre creșterea independenței și a încrederii în abilitățile lor, conferind, prin aceasta, încredere și familiilor lor – lucru de care au nevoie zi de zi”.

Participarea delegației de sportivi Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Iarnă este posibilă cu sprijinul Hervis Sports & Fashion – Partener Tehnic, Herbalife Nutrition, Pletl, 7card, Duckadam 86, Sovis Print, HI Q Prod, Mediater, Motivation Srl, Construct Perom, OMV Petrom, cu sprijinul Adrenallina Media. Pregătirea sportivilor pentru a concura la cele patru sporturi se datorează parteneriatului îndelungat cu Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

Despre Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017

Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics Austria 2017 – cel mai mare eveniment sportiv umanitar din lume – vor avea loc în perioada 14 – 25 martie și vor reuni 2700 de sportivi din 107 țări. Vor fi prezenți 1100 de antrenori, 3000 de voluntari și 5000 de membri ai familiilor sportivilor. Organizate pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, evenimentul va reuni delegații din 107 țări, care vor defila în cadrul Ceremoniei de Deschidere planificată pentru 18 martie (Stadionul Planai din Schladming), iar Ceremonia de Închidere va avea loc pe 24 martie (UPC Arena din Graz).
România participă pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics.

 

România participă pentru a patra oară la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics.

Informații complete sunt disponibile pe site-ul Special Olympics România, la adresahttp://specialolympics.ro/sporturi/competitii/jocurilemondialeaustria2017/

http://www.austria2017.org/en/about-us

 

Despre Special Olympics România

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

 

Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) sau pe pagina oficială de  facebook.com/SpecialOlympicsRomania.

 

Galerie foto (9)


Scrie un comentariu

trimite