Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Spargere la Noua Catedrală Ortodoxă?!

Spargere la Noua Catedrală Ortodoxă?!
Comentează 13

Vulpile au vizuini şi păsările cerului au cuiburi. Numai Fiul Omului nu are, unde să îşi  culce capul”. (Matei 8, 20) 

În seara zilei de vineri, 6 octombrie, în jurul orei 22,30, un agent al firmei de pază care asigură securitatea Noii Catedrale Ortodoxe a surprins într-o odaie din partea dreaptă spate a lăcașului de cult arădean un tânăr de aproximativ 30 de ani.

Tânărul pătrunsese în incinta catedralei forțând un geam și susținea că intenționase pur și simplu să doarmă înăuntru!?

Acuma, lăsând la o parte veridicitatea celor afirmate de intrus (asta-i treaba Poliției!), nu pot, totuși, să nu mă gândesc că, poate rolul maicii biserici ar trebui să fie și acela de a oferi un acoperiș deasupra capului semenilor noștri mai puțin norocoși decât noi. Poate sub forma unor azile de noapte patronate de anumiți prelați, care să fi intrat în tagma preoției din vocația de a sluji oamenii și nu pentru a avea o slujbă, o meserie, un serviciu. Servicu, de cele mai multe ori cred că foarte bine plătit, dacă e să judec după opulența de care se înconjoară. (Nu-mi dau seama ce părere au alții, dar pe mine unul mă pufnește râsul, când îl aud pe un preot de 100 kg predicând cu glas smerit despre cumpătare și înfrânare!!!)

Așa că visez cu ochii deschiși la ziua când preoții noștri vor face un legământ de sărăcie, înainte de a fi hirotonisiți, la fel cum am aflat ("pe surse", desigur) că intenționează să introducă o lege asemănătoare din această toamnă și parlamentarii români.

Iar ca un prim pas, cică au de gând cu toții, prelați și parlamentari, să-și ofere vilele, restaurantele, sălile de nunți, amantele de lux, iahturile, sutele de hectare de pământ și zecile de hectare de pădure, ba chiar și insulele și propietățile din Brazilia sau de pe Lună, să le doneze statului român.

Doamne-ajută!

 

Vasile Zărăndan

Galerie foto (4)


Scrie un comentariu

trimite