Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Soţii Bodnariu şi-au văzut pentru prima dată copiii după aproape trei LUNI

Soţilor Bodnariu, a căror copii au fost luaţi de autorităţile norvegiene, le-a fost permis să le vadă pe fetele cele mari pentru prima oară în cele aproape trei luni de când au fost luate.

Soţii Bodnariu şi-au văzut pentru prima dată copiii după aproape trei LUNI
Comentează 0

Naomi şi Eliana Bodnariu, în vârstă de 7, respectiv 9 ani, şi-au îmbrăţişat părinţii cu ochii în lacrimi. Timp de o oră le-au povestit prin ce au trecut, iar la plecare, potrivit unor apropiaţi, fetele nu voiau să se mai despartă de mama şi de tatăl lor. A fost prima dată când familia şi-a văzut fiicele de când acestea au fost luate de Serviciul de Protecţie a Copilului, pe 16 noiembrie 2015. Până acum, părinţii și-au văzut numai cei trei băieţi, iar cu fetele vorbiseră doar la telefon.

Pastorul Cristian Ionescu, care este stabilit în SUA şi este apropiat al familiei, fiind şi cel care a fost iniţiatorul protestelor din cazul Bodnariu a anunţat pe blogul său personal că presiunea publică asupra Norvegiei a avut efect.

Participarea dumneavoastră la proteste şi miile de scrisori trimise (prin poştă sau electronice), de asemenea mesajele şi apelurile telefonice au avut şi au un impact imens! Barnevernet ştie şi nu-i este totuna! Vă mulţumim şi Domnul să vă răsplătească tuturor!", a scris pastorul în anunţul privind revederea copiilor cu părinţii lor.

Între timp, justiţia norvegiană a decis să amâne audierile privind decizia de scoatere a copiilor din căminul familial. Acestea vor avea loc pe 30 mai, nu în martie cum era prevăzut iniţial. Până atunci, un psiholog va evalua dacă cei mici au fost traumatizaţi.

Cele două fete ale soţilor Bodnariu ar fi spus anul trecut, la şcoală, că părinţii lor le bat şi zgâlţâie bebeluşul. Directoarea a sesizat Protecţia Copilului, care i-a luat pe cei cinci micuţi.

Sursa romaniatv.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite