Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Şoferii care scapă de plata rovinietei. Cum primesc “scutire”

Puţini conducători auto ştiu că legislaţia românească prevede o situaţie în care nu trebuie plătită rovinieta, chiar dacă trebuie depuse anumite acte în acest sens.

Şoferii care scapă de plata rovinietei. Cum primesc “scutire”
Comentează 1

Tariful pentru utilizarea infrastructurii de transport rutier sau rovinieta este o taxă obligatorie, ce trebuie plătită pentru toate autovehiculele care folosesc rețeaua de drumuri naționale din România. Totuși, anumite categorii de posesori de mașini nu sunt obligate să plătească taxa de utilizare a drumurilor.

Mai exact, una dintre aceste categorii este reprezentată de persoanele cu handicap, care nu sunt nevoite să plătească rovinieta atunci când se deplasează în afara localității de domiciliu. Suplimentar, nici însoțitorii sau asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități nu trebuie să plătească vinieta. Scutirea de plată se aplică pentru un singur autoturism ce aparține uneia dintre persoanele menționate anterior.

Potrivit normelor de aplicare a Legii nr. 448/2006, persoanele cu handicap sau cele care le îngrijesc pot solicita o rovinietă gratuită prin depunerea unui dosar.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite