Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Social-democratul cu avion și-a ascuns averea pe care n-o poate justifica legal

Social-democratul cu avion și-a ascuns averea pe care n-o poate justifica legal
Comentează 4

Deși câștigă împreună cu soția mai puțin de 100 de euro lunar, consilierul local Adrian Todor a reușit performanța de a-și construi un adevărat palat de 265 de m pătrați în Zădăreni, întreține 3 autoturisme și a pus de-o parte, într-un cont bancar, peste 1 miliard de lei vechi. Viitorul deputat PSD mai deține un apartament de 55 de m pătrați în buricul târgului, pe strada Episcopei din Arad, și o clădire în Zădăreni, cu destinația de spațiu de producție. În acest imobil se află cartierul general al societății comerciale Fresh Adri Pan 2000 SRL, firmă înființată de Adrian Todor în anul 2012 și cedată soției sale, Todor Adela, cu doar câteva zile înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale, când Todor a candidat atât pe lista PSD pentru Consiliul Județean cât și pe cea pentru Consiliul Local al Municipiului Arad, având pe ambele liste câte un loc eligibil.

O mică parte din averea declarată de Adrian Todor la momentul învestirii în funcția de consilier local, în luna iunie 2016, provine din vânzarea unui motodeltaplan contra sumei de 70 de mii de lei. Despre proveniența banilor la momentul cumpărării acestui aparat de zbor nu se știe nimic, Todor nefiind într-o funcție publică în trecut pentru a-i putea accesa declarațiile de avere mai vechi. Cu toate acestea, în 2016 liderul PSD a depus două declarații, una la momentul începerii campaniei electorale pentru alegerile locale iar cealaltă după învestirea în funcție. Chiar dacă le separă doar două luni de zile, diferențele între ele sunt interesante. Astfel, în luna iunie dispare motodeltaplanul vândut cu 70 de mii de lei dar apare un cont cu suma de 133 de mii de lei. În ambele declarații se regăsesc imobilele și autoturismele familiei, câte trei la număr, identice fiind doar veniturile salariale care însumează, lunar, mai puțin de 400 de lei.

Cât privește activitatea antreprenorială a lui Adrian Todor și a soției acestuia, cei doi dețin în prezent o brutărie în comuna Zădăreni, operată prin societatea Fresh Adri Pan 2000 SRL. Fondator, unic asociat și administrator al acestei societăți a fost, până în luna aprilie 2016, însuși Adrian Todor. Până în anul 2015 activitatea de panificație s-a derulat prin intermediul unei alte societăți, SC Adeto Consulting SRL, în prezent radiată din Registrul Comerțului. De asemenea, experiența lui Adrian Todor este completată cu perioada în care acesta a fost administrator al SC ARTERM SA Arad, societate care administra furnizarea apei calde și energiei termice în municipiul Arad. Acționarul majoritar al ARTERM a fost Municipiul Arad, societatea fiind adusă în pragul falimentului de către administratorul Adrian Todor iar ulterior absorbită de către CET, societate în al cărei salvator pozează public același Adrian Todor. Cu alte cuvinte, "salvatorul" de astăzi al CET a îngropat în 2004 ARTERM-ul, problemele acesteia din urmă fiind transferate, prin fuziunea celor două societăți, către CET.

Revenind la activitatea din prezent a șefului consilierilor locali PSD din Consiliul Local al Municipiului Arad, este interesant modul în care Todor a decis să își ascundă averea: cu doar câteva zile înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile locale, Todor a trecut SC Fresh Adri Pan 2000 SRL pe numele soției sale, Adela, iar ulterior funcția de administrator a fost transferată unui angajat. De asemenea, pentru a nu fi la vedere, sediul a fost mutat din Arad în Zădăreni. Cert este însă că Adrian Todor coordonează și controlează, în continuare, tot ce mișcă în firmă, telefonul mobil declarat la registrul Comerțului al SC Fresh Adri Pan 2000 SRL fiind în posesia lui Adrian Todor, care administrează, în fapt, societatea. 

Dalina Popa

(va urma)

Galerie foto (28)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite