Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șoc la Penitenciarul Arad: un subofițer s-a sinucis în timp ce se afla la post / UPDATE: Echipajul SMURD a ajuns la Penitenciar în şapte minute de la primirea apelului, însă subofițerul era mort


Un subofițer care lucra în cadrul Penitenciarului Arad s-a sinucis noaptea trecută, în timp ce se afla în post. Din informațiile noastre acesta s-a împușcat.

Șoc la Penitenciarul Arad: un subofițer s-a sinucis în timp ce se afla la post / UPDATE: Echipajul SMURD a ajuns la Penitenciar în şapte minute de la primirea apelului, însă subofițerul era mort
Comentează 0

Update 1 Echipajul SMURD a ajuns la Penitenciar în şapte minute de la primirea apelului, însă subofițerul era mort

Potrivit unor informații, subofițerul care a fost găsit mort în post se numeşte Laurențiu Lucian Belean şi avea 46 de ani. Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Vasile Goldiş" Arad susțin că echipajul SMURD a ajuns la Penitenciar la câteva minute de la primirea apelului, dar subofițerul era mort deja.

"Apelul a fost efectuat la SNAU 112 și transferat în Dispeceratul colocat ISU/SAJ LA ora 04.11. A fost alocat la caz echipajul SMURD Terapie Intensivă Mobilă a Detașamentului de Pompieri Arad, echipaj care are în componenta și medic. Echipajul ajuns la fata locului la 04.16-04.18 a găsit o persoană, bărbat, decedat. Avea o plagă prin împușcare la nivelul capului", susțin cei de la ISU.


Colegii subofițerului sunt în stare de șoc. Reprezentanții Penitenciarului susțin că angajatul nu era cunoscut cu probleme și că a trecut fără probleme ultimul test psihologic.

„Colegul nostru se afla în postul de control numărul 2 în momentul în care s-a petrecut nefericitul eveniment. Acum, organele de cercetare abilitate urmează să stabilească cauzele și împrejurările care au dus la un astfel de gest”, susține unul dintre colegii bărbatului.

„Duminică, 20.10.2019, în jurul orei 0400, un polițist de penitenciare aflat în serviciu, angajat al Penitenciarului Arad, a fost găsit împușcat, în Postul Control 2 al unității. Personalul penitenciarului a solicitat, de îndată, sprijinul unui echipaj SMURD, la sosirea echipajului medical fiind constatat decesul. Concomitent, a fost informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, în vederea efectuării cercetărilor specifice la fața locului. Precizăm că polițiștii de penitenciare sunt  evaluați psiholgic periodic, precum și ori de câte ori este necesar, ultima evaluare psihologică fiind efectuată, în cazul de față, la data de 06.11.2018. Polițistul de penitenciare era angajat în sistemul penitenciar din anul 1999, îndeplinindu-și cu responsabilitate și profesionalism atribuțiile de serviciu. Cauzele și împrejurările producerii acestui eveniment vor fi stabilite de organele de cercetare penală abilitate. Întregul colectiv al Penitenciarului Arad își exprimă regretul față de acest eveniment și transmite sincere condoleanțe familiei”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Arad.

Mai trebuie spus că este vorba despre primul caz de acest fel care a avut loc în Penitenciar, dar și că de-a lungul timpului mai mulți deținuți încarcerați și-au pus capăt zilelor.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite