Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pelerinaj la Mănăstirea Hodoș-Bodrog cu deținutele din penitenciarul Arad

Ziua de 28 august 2018, prin binecuvântarea IPS Timotei Seviciu, Ariepiscop al Aradului, a fost o zi de aleasă prețuire pentru un grup de 14 femei, deţinute, de la Penitenciarul Arad (Secţia Exterioară), coordonate de către preotul Vlad Oneț, preotul capelan al Penitenciarului Arad, alături de angajați ai Serviciului Educație și Asistență Psihosocială, care au asigurat buna desfășurare a pelerinajului de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog.

Pelerinaj la Mănăstirea Hodoș-Bodrog cu deținutele din penitenciarul Arad
Comentează 0

Din momentul ajungerii în Mănăstirea Hodoș-Bodrog, pelerinii au fost așteptați de către ieromonahul Antonie, care  prin bunăvoința părintelui stareț Grigorie Timiș, ne-a fost ghid și viețuitor al mănăstirii, relatându-ne intreaga istorie a Mănăstirii Hodoș-Bodrog, această Mănăstire având viață monahală neîntreruptă încă de la anul 1177, fiind una dintre cele mai vechi mănăstiri din România. În incinta mănăstirii, au fost vizitate toate lăcaşurile de cult, unde deținutele au participat la rugăciune împreună cu preotul capelan Vlad Oneț. Au fost vizitate deasemenea, Altarul de vară și Muzeul mănăstirii Hodoș-Bodrog. 

Vizita la Mănăstirea Hodoș-Bodrog a fost încheiată cu o agapă creştină. Pe această cale aducem mulțumiri Arhiepiscopiei Aradului, păstorită de IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, pentru aleasa prețuire și grija pe care a manifestat-o în cursul anilor pentru persoanele private de libertate, aflate în Penitenciarul din Arad. Mulțumire aducem protosinghelului Grigorie Timiș, starețul mănăstirii, împreună cu tot soborul de la Mănăstirea Hodoș-Bodrog.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite