Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deţinute scoase la plimbare: tur în premieră națională realizat de Arad Free Tours împreună cu Penitenciarul Arad (FOTO)

Penitenciarul Arad și Asociația Turism Alternativ au realizat împreună, la sfârşitul săptămânii trecute, în premieră națională, un tur inedit în care un număr de 15 deținute au descoperit istoria, cultura și poveștile orașului ca parte a unui proiect educativ care sprijină reintegrarea acestora în societate.

Deţinute scoase la plimbare: tur în premieră națională realizat de Arad Free Tours împreună cu Penitenciarul Arad (FOTO)
Comentează 0

Paul Ionescu, ghid național de turism și voluntar Arad Free Tours, a fost protagonistul turului de două ore jumătate care a inclus obiective precum Palatul Administrativ, bustul lui Salacz Gyula, Biserica Catolica „Sf. Anton de Padova”, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, Palatul Bohuș, Casa Memorială „Vasile Goldiș”, Parcul Reconcilierii, Piața „Avram Iancu”, Sinagoga Neologă, Templul Masonic și Palatul Cultural.

„Ne bucurăm că am reușit să realizăm un astfel de tur, după cunoștințele noastre în premieră națională. Ne bucurăm că putem face genul acesta de turism accesibil chiar și persoanelor private temporar de libertate. Se știe că turismul deschide mintea și schimbă preconcepții și mentalități, iar dacă prin acest tur am reușit să schimbăm și noi cât de puțin lucrurile în acest sens, nu putem decât să fim fericiți și să continuăm proiectele noastre de voluntariat și implicare civică în comunitatea arădeană. Mulțumim celor de la Penitenciar pentru inițiativă și pentru deschiderea de care au dat dovadă”, a declarat Mario Csipai, președintele Asociației Turism Alternativ.

„Credem că avem datoria să împuternicim oamenii aflați în executarea unei pedepse și să îi susținem, oferindu-le libertatea de a antrena alegerile corecte în viața reală, pregătindu-i astfel pentru momentul când vor reveni în societate. Aceste proiecte reprezintă o punte de legătură între educația din penitenciar și eforturile lor de dincolo de porțile penitenciarului, fiind un sprijin oferit de comunitate pentru ca procesul reinserției să fie complet. Mulțumim celor de la Arad Free Tours pentru această călătorie inedită!”, au transmis cei de la Penitenciarul Arad.

Acțiunile alături de Penitenciar continuă

Parteneriatul între Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, și Penitenciarul Arad continuă și cu alte proiecte. Următorul eveniment comun va avea loc duminică, 26 noiembrie, și va consta într-un alt tur inedit „În spatele ușilor închise”, la Penitenciarul Arad, unde cei interesați vor putea să viziteze penitenciarul și să afle mai multe detalii despre cum decurge activitatea într-un asemenea loc. Vom reveni în curând cu mai multe detalii legate de acest eveniment.

Zece ani de pasiune pentru arad!
Din 2013, voluntarii Arad Free Tours promovează orașul și județul Arad în rândul turiștilor care vizitează această zonă, prin organizarea de tururi ghidate gratuit. Tot de 10 ani și tot din pasiune pentru Arad, proiectul nostru promovează valorile culturale și istoria orașului, atât turiștilor, cât și arădenilor, fie prin ateliere și activități cu cei mici, fie prin tururi tematice organizate periodic dar și la cerere. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide