Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Slujire Arhierească şi binecuvântare de lucrări, în Parohia Semlac

Duminica întâi după Rusalii (a Tuturor Sfinţilor), 23 iunie 2019, a fost o aleasă zi de sărbătoare pentru preoţii şi credincioşii Parohiei Semlac, Protopopiatul Arad, întrucât în mijlocul lor a poposit Chiriarhul arădean, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei.

Slujire Arhierească şi binecuvântare de lucrări, în Parohia Semlac
Comentează 0

Preacucernicul Părinte Flavius Petcuț, protopopul Aradului, a adresat, în numele tuturor, un frumos cuvânt de bun venit Chiriarhului nostru.

A urmat apoi slujba de binecuvântare şi sfinţire a lucrărilor exterioare de renovare exterioare şi a picturii, după care, Înaltpreasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de clerici,  a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica cu hramul ,,Sfântul Ioan Gură de Aur”. Din sobor au făcut parte şi: Protos. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, Pr. Flavius Petcuţ, protopopul Aradului, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, părinţi de la Mănăstirea Feredeu şi din vecinătate.

La sfânta slujbă au luat parte, pe lângă credincioșii parohiei, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Letiţia Stoian, primarul comunei, primari din localităţile vecine, maici de la Schitul Tămand, în frunte cu maica stareţă Serafima Ciorba, membrii Consiliului Parohial.

„Pe urmele sfinților”

Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Timotei a fost pus sub titlul „Pe urmele sfinților" (Cf. Evrei 11 și 12; Matei 10 și 19), pe care trebuie să meargă și credincioși, întrucât Biserica este Una, cea de pe pământ și cea din cer, adică luptătoare împotriva răului și biruitoare pentru bine. Creștinii, făcând parte din ea sunt, după cuvintele Sf.Ap. Pavel „împreună-cetățeni cu sfinții și casnici ai lui Dumnezeu" (Cf. Efes. 2, 19) prin virtuțile pe care trebuie sa le dovedească în stăpânirea oricărei slăbiciuni. Calendarul creștin înscrie în fiecare zi nume de sfinți, în duminica de astăzi pomenindu-i pe toți laolaltă, cunoscuți și necunoscuți, de pretutindeni și de totdeauna, fiind cea dintâi după Rusalii, când sărbătorim Pogorârea Duhului Sfânt și întemeierea Bisericii, a cărei membri suntem cu toții, a subliniat Chiriarhul arădean.

La finalul slujbei, Preotul paroh Ciprian Tripa a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, distincţia de iconom. Primarului Letiţia Stoian, de asemenea, Chiriarhul i-a oferit o Diplomă de mulţumire „pentru sprijinul constant oferit Parohiei Semlac”. Diplome de mulţumire din partea Centrului Eparhial şi a Parohiei Semlac au primit mai mulţi credincioşi care au sprijinit substanţial lucrările ce s-au efectuat la sfânta biserică din Semlac.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Parohiei Semlac.

În încheiere, părintele paroh Ciprian Tripa a adus cuvenitele mulţumiri, întâi de toate Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei pentru acceptarea invitației și dragostea părintească, credincioşilor care l-au spijinit în frumoasele lucrări de renovare la biserică, preoţilor prezenţi, autorităţilor centrale şi locale, precum şi bunilor credincioşi prezenţi la această sărbătoare a parohiei.

Protos. Dr. Iustin Popovici

 

 

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite