Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Slujbă de pomenire pentru Părintele Arsenie Boca în Parohia arădeană Semlac

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, în Duminica a 30-a după Rusalii, 24 noiembrie 2019, preoţii şi credincioşii Parohiei Semlac, Protopopiatul Arad, datorită evlaviei deosebite pe care o au faţă de Părintele Arsenie Boca, au organizat o Slujbă de pomenire la împlinirea a 30 de ani de la trecerea sa la viaţa cea veşnică.

Slujbă de pomenire pentru Părintele Arsenie Boca în Parohia arădeană Semlac
Comentează 0

Cu acest prilej, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ioan Gură de Aur”, un sobor de preoţi sub protia Părintelui Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

În cuvântul de învăţătură părintele consilier a vorbit despre cele trei exemple de bogaţi care ne sunt prezentaţi de Sfântul Evanghelist Luca în această perioadă liturgică, şi anume: bogatul nemilostiv (Luca 16, 19-31), bogatul căruia i-a rodit ţarina (Luca 12, 16-21) şi dregătorul bogat (Luca 18, 18-27), îndemnând pe credincioşi la fapte de milostenie faţă de cei care au nevoie, pentru a dobândi răsplată mare de la Dumnezeu, mântuirea sufletelui şi viaţa cea veşnică. De asemenea, Părintele Iustin Popovici i-a îndemnat pe credincioşi, potrivit recomandării Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, să aştepte cu rugăciune şi răbdare rezultatul final al Subcomisiei sinodale privind canonizarea Părintelui Arsenie Boca.

La finalul Sfintei Liturghii,  soborul de preoţi a săvârşit Slujba Parastasului pentru Părintele Arsenie Boca. Părintele Nicolae Dale din Parohia Beregsău Mic, Protopopiatul Timişoara I a rostit un cuvânt de comemorare privind personalitatea şi trăirea deosebită a Părintelui Arsenie Boca.

Preoţii şi credincioşii din această parohie organizează această slujbă de șapte ani de zile consecutiv.

La Sfânta Liturghie şi Parastas au participat şi Iustin Cionca, Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Letiţia Stoian, primarul Localităţii Semlac, Mircea Totorean, primarul Comunei Şeitin şi un număr mare de credincioşi veniţi din toată vecinătatea.

După aceasta, toţi cei prezenţi au participat la o agapă creştinească oferită de către credincioşii parohiei.

Răzvan Hobincu, student teolog

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite