Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu POLIŢIA la şedinţă: scandalurile din Consiliul Local lasă Şeitinul fără buget (VIDEO)

În condiţiile în care încă de luna trecută consiliile locale din judeţ au început să adopte bugetele pe anul 2022, edilii au putut se gândească serios la investiţii, ceea ce nu poate decât să fie un lucru benefic pentru comunităţi. Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune despre Şeitin, comună în care scandalurile se ţin lanţ.

În toamna anului trecut scriam despre un scandal cu plângeri penale şi acuzaţii de agresiune la adresa viceprimarului (pentru detalii intraţi AICI), iar acum scandalurile continuă în Consiliul Local, unde bugetul comunei aşteaptă să treacă, dar...

Cu POLIŢIA la şedinţă: scandalurile din Consiliul Local lasă Şeitinul fără buget (VIDEO)
Comentează 131

Atât pe 17 martie, cât şi ieri, pe 28 martie, au avut loc şedinţe de consiliu cât se poate de „interesante”, care au fost postate pe Facebook, urmăritorii care au avut răbdare să parcurgă primele minute având ocazia să urmărească un adevărat spectacol. Spectacol din care nu a avut însă din păcate nimeni de câştigat, iar comuna numai de pierdut.  „Nu avem nici acum buget. Mai încercăm”, ne-a declarat primarul Mircea Totorean, încă de la debutul discuţiei noastre. „O majoritate ad-hoc formată din PSD, USR şi Pro România a venit cu nişte amendamente din punctul meu de vedere absurde, iar din punctul de vedere al domnului secretar nelegale. Au cerut organigrama doar pentru a se răzbuna pe domnul administrator public şi pe jurist. Au spus că nu bugetează acele posturi, deşi sunt ocupate, pentru a-i face pe oameni să plece. E foarte greu să ne descurcăm acum. Nu mai putem primi bani din cote. Nu mai putem face plăţi către persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. În ceea ce priveşte salariile, mai avem bani pentru luna aceasta şi pentru luna viitoare, având în vedere că în primele trei luni ale anului au venit oamenii să-şi plătească impozitele pentru a beneficia de acea reducere pe care o putem acorda conform legii. Din aprilie, nu vor mai veni aşa de mulţi să plătească”, a mai spus primarul.

Investiţii puse în pericol

Acesta a ţinut să precizeze că lipsa bugetului pune în pericol finanţările pe care Primăria le-ar putea obţine pentru diferite proiecte, dar pune în pericol şi derularea unor proiecte câştigate deja pentru care trebuie asigurată cofinanţarea. „Pe PNRR se pot depune proiecte până pe 10 aprilie, dar fără buget nu putem face nimic. Ne-am dorit să anvelopăm grădiniţa şi să montăm acolo panouri fotovoltaiece. E vorba de aproximativ 324.000 de euro. Pe Programul Anghel Saligny ne-am dori să depunem un proiect pentru a introduce în comună opt kilometri de reţea de gaz. Trebuie să facem măcar un deviz, dacă nu un studiu de fezabilitatea, dar timpul trece. Pe PNDL 2 avem un proiect pentru construirea unei şcoli noi, o parte fiind cu cheltuieli neeligibile. Până nu avem cuprinsă în buget suma necesară, nu putem organiza licitaţia. Dacă nu se aprobă bugetul, nu vom mai avea bani nici pentru iluminat public şi încălzire şcoli”, a continuat primarul, care i-a acuzat pe consilierii din majoritatea PSD-USR-Pro România că solicită desfiinţarea unor posturi din organigrama Primăriei, cum ar fi un post de la biroul agricol şi un post de şef serviciu ISU, solicitări care din punctul său de vedere nu sunt justificate.

Viceprimarul a chemat Poliţia

În încheiere, Totorean a ţinut să remarce faptul că viceprimarul Dorin Florea, fost poliţist, ales pe listele PSD, a chemat ieri Poliţia la şedinţa de consiliu. „La şedinţa de ieri au participat şi cetăţeni ai comunei, care au cerut consilierilor să voteze bugetul, dacă nu să-şi dea demisia. Atunci domnul viceprimar a chemat Poliţia, să le astupe gura”, a ţinut să precizeze primarul.

Pe de altă parte, viceprimarul Florea, recunoaşte că a chemat Poliţia, dar spune că unul dintre localnici ar fi fost recalcitrant. „A fost un cetăţean recalcitrant care spunea că ne dă pe toţi afară. Chiar el a spus să anunţăm Poliţia. Am sunat la şeful de post şi a venit Poliţia. Între timp spiritele s-au liniştit şi nu a fost nimeni amendat, că nu acesta a fost scopul”, susţine Florea.

Viceprimarul promite că la următoarea şedinţă Şeitinul va avea buget

În ceea ce priveşte bugetul comunei, viceprimarul Dorin Florea promite că bugetul comunei va fi adoptat la următoarea şedinţă de consiliu local. „Eu zic că trebuie să fie înţelegere de ambele părţi. Vă promit că din punctul meu de vedere, bugetul va trece data viitoare”, afirmă vicele. În ceea ce priveşte desfiinţarea unor posturi, acesta susţine că din punctul său de vedere propunerea este fundamentată. Ne dorim să investim mai mulţi bani în dezvoltare. Dacă suntem ultima comună fără buget, suntem şi ultima comună care nu are asfalt, a mai afirmat viceprimarul.

 

Citiţi şi: Scandal cu plângeri penale și acuzații de agresiune la adresa viceprimarului de la Șeitin (VIDEO - reconstituire sui-generis)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite