Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șiria - Primele trei cărți de identitate au fost eliberate de către noul serviciu de evidența populației din comună

Șiria are un nou serviciu înființat în cadrul Primăriei, pentru evidența populației, care-i va deservi pe locuitorii comunelor Șiria și Covăsînț. Centrul și-a deschis porțile începând cu data de 15.10.2018, iar a doua zi, în 16.10.2018 au fost eliberate primele trei Cărți de Identitate.

Șiria - Primele trei cărți de identitate au fost eliberate de către noul serviciu de evidența populației din comună
Comentează 0

,,Anul trecut,  în 2017, am început demersurile pentru a înființa la Șiria un centru SPCLEP pentru evidența persoanelor, fiind o dorință mai veche de-a mea ca primar și a cetățenilor comunei Șiria. Clădirea este proprietatea comunei, în care am investit cca. 80000 de ron pentru a deveni una dintre cele mai frumoase clădiri ale SPCLEP din județ și unde acum lucrează două persoane strict la Serviciul Evidența Populației și o persoană la Starea Civilă. Lucrările de amenajare a clădirii au început în ianuarie 2018 și la sfârșitul lunii martie le-am finalizat. Astfel, am mutat  serviciul starea civilă și evidența populației într-o nouă locație. Am sfințit și inaugurat spațiul în luna mai 2018, în cadrul unei săptămâni dedicate centenarului ,,Vecuire Șiriană”, sub flacăra Centenarului Unirii, având atunci ca invitați o delegație de  20 de persoane din Franța, respectiv din localitatea Bouguenaise, care este înfrățită cu Șiria. Tot în cadrul sărbătorii ,,Vecuire Șiriană” am făcut o excursie împreună cu prietenii noștri francezi la Alba-Iulia și la Sibiu, sărbătorind și ziua Europei tot împreună cu delegația franceză. Tot în acea perioadă am sărbătorit și Kirchweih la Șiria  eveniment la care au participat  și invitații din Franța, urmând ca după cinci luni să primim toată documentația și aprobările necesare pentru funcționarea acestui serviciu, iar din data de 15 octombrie să putem elibera prima carte de identitate. Practic, în prima zi s-au depus trei cereri, iar a doua zi au fost eliberate primele trei Cărți de Identitate.” (ne-a declarat domnul Valentin Bot, primarul comunei Șiria)

Prima carte de identitate i-a fost eliberată domnului Bot Valentin, primarul comunei Șiria, care avea vechea carte de identitate deteriorată de câteva luni. Noua Carte de Identitate i-a fost înmânată de către directorul Direcției Județene de Evidența Persoanelor, respectiv doamna Viorica Cristina Vlad.

A doua Carte de Identitate i-a fost eliberată doamnei Demian Dalia Andreia, care pe data de 13 octombrie s-a căsătorit, astfel schimbându-și numele după soț. Doamnei Demian i-a fost  înmânată Cartea de Identitate tot de către primarul comunei Șiria, domnul Valentin Bot.

A treia Carte e Identitate i-a fost eliberată unui cetățean, tot din Șiria care din păcate nu a putut fi prezent să o ridice. În aceeași zi au mai fost prezenți încă de la prima oră alte cinci persoane, pentru a depune cereri pentru o nouă carte de identitate, patru  fiind din Șiria și una din Covăsînț, pentru că trebuie menționat faptul că și comuna Covăsânț este arondată tot comunei Șiria.

Aceste persoane vor intra în posesia Cărților de Identitate tipărite la Șiria în câteva zile. ,,Sunt mulțumit că am putut realiza și acest lucru pentru cetățenii comunei, alături de alte investiții pe care le-am făcut, pentru că astfel se ușurează deplasarea celor care  sunt nevoiți să-și preschimbe cărțile de identitate. De altfel am promis acest lucru cetățenilor în campania electorală și iată că Dumnezeu m-a ajutat.Până săptămâna trecută erau nevoiți să facă de două ori drumul până la Pâncota pentru a intra în posesia Cărților de Identitate, iar acum este suficient să se deplaseze până în centrul comunei și intră în posesia actului”, a încheiat primarul Valentin Bot.

Cineva spunea mai în glumă, mai în serios că până umple sticla de apă la heleșteu, în parc, e gata și buletinul și iată că așa și este.

Galerie foto (59)

Articole asemanatoare