Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Simplificarea călătoriilor cu avionul, pe agenda Comisiei Europene

Comisia Europeană a emis, în urma lansării certificatului digital privind COVID, o serie de orientări pentru statele membre cu privire la cele mai bune modalități de a verifica aceste certificate înainte de călătorie, pentru o experiență cât mai bună atât pentru pasageri cât și pentru personal. Comisia propune o abordare care să implice cooperarea între autorități, aeroporturi și companiile aeriene, și anume un proces de verificare de tip „ghișeu unic”, în încercarea de a evita aglomerarea aeroporturilor și stresul inutil pentru pasageri și personal.

Simplificarea călătoriilor cu avionul, pe agenda Comisiei Europene
Comentează 0

În prezent, procesul de verificare a certificatelor depinde de punctele de plecare, de tranzit și de sosire ale titularului.

Este de asemenea recomandat ca statele membre UE să efectueze verificarea cât mai curând posibil, de preferință chiar înainte ca pasagerul să ajungă pe aeroportul de plecare. Acest lucru garantează o deplasare mai ușoară, un sistem de control mai scurt și o sarcină mai puțin dificilă pentru toți cei implicați.

Certificatul digital nu este obligatoriu, însă dovedește că titularul este fie vaccinat, fie că deține un test SARS-COV-2 cu rezultat negativ, ori că s-a vindecat de COVID și reprezintă un sprijin esențial pentru reluarea călătoriilor în condiții de siguranță. 


Scrie un comentariu

trimite