Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect important la Șicula. Străzile din comună intră la asfaltat

Proiect important la Șicula. Străzile din comună intră la asfaltat
Comentează 0

Mai multe străzi din comuna arădeană Șicula urmează a fi asfaltate. Lucrările au demarat zilele trecute, iar în perioada imediat următoare pe acestea se va turna covorul asfaltic.

Primarul comunei Șicula, Aurel Radița, spune că proiectul pe care administrația locală l-a demarat este unul foarte important pentru comunitate. "În localitatea Șicula s-au demarat lucrările la două străzi: ulița Țarinii și ulița Primăriei. Prima are o lungime de 1,7 kilometri, iar cea de-a doua 1,4 kilometri.  Aici asfaltul va fi pus în perioada imediat următoare. Apoi vom continua în satul meu natal, Chereluș, unde sunt în proiect cuprinse patru străzi, cu o lungime totală de 2,5 kilometri. De asemenea, în localitatea Gurba va fi asfaltat un drum de 1,9 kilometri, care face legătura între cele două biserici ortodoxe. În total sunt 7,8 kilometri", a declarat Aurel Radița.

Proiectul administrației locale se bazează pe Ordonanța Guvernului 28, iar valoarea licitată a ajuns la 55 de miliarde de lei vechi (5,5 milioane de lei).

Administrația din Șicula are în derulare și un proiect de pietruire a unor străzi din toate localitățile, lungimea fiind de aproximativ 10 kilometri.

Primarul Aurel Radița spune că nu se va opri aici, ci vizează accesarea de fonduri pentru alți 7 kilometri de străzi ce trebuie asfaltate. Este vorba despre străzi de 2 kilometri în Șicula, 2,5 kilometri în Gurba și tot 2,5 kilometri în Chereluș. Suma ar urma să se ridice la o sută de miliarde de lei vechi.

Edilul a  ținut să specifice, pentru a evita criticile nefondate, faptul că banii primiți pentru aceste proiecte au destinație fixă, sumele neputând fi alocate pentru alte proiecte.

Galerie foto (35)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite