Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Și iată că au început ZILELE ARADULUI 2021

Și iată că au început ZILELE ARADULUI 2021
Comentează 0

Zilele Aradului, care se desfășoară în acest an  în perioada 16 - 29 august, au debutat luni, 16 august, cu vernisajul expoziției de sculptură monumentală a maestrului Dumitru Șerban, președintele Filialei Arad a Uniunii Artiștilor Plasrtici din România.

Evenimentul s-a petrecut la Galeria de Artă DELTA, în prezența primarului municipiului, Călin Bibarț, a pictorului și sculptorului Onisim Colta și a numeroși artiști plastici arădeni, precum și a multor iubitori de artă.

”Îmi amintesc cu plăcere cum în anul 1977 Dumitru Șerban a venit prin Turnu Severion la Arad și se observa zi de zi trecerea artistului de la opere de dimensiuni simple spre lucrări ample. Ceea ce vedeți acum, aici, sunt o serie de lucrări de dimensiuni mari și în ultimii 10 ani artistul a avut mai multe tentative de a sugera Primăriei Aradului să pună în locuri semnificative din oraș (intersecții, sensuri giratorii) astfel de ”sculpturi ambientale”. Iar în aceste  imagini se poate observa cât de bine ar arăta lucrările expuse azi aici (și chiar altele) amplasate în spații publice”, a comentat Onisim Colta performanța artistică a prietenului său din ultimii 50 de ani.

Programul zilei a continuat cu o  proiecție de documente, imagini și fotografii „Aradul – de la oraș liber regesc la oraș liber de communism“, pe platoul din fața Palatului Administrativ, apoi cu  proiecția filmului pentru copii, ”Regele Leu” în Parcul „Mihai Eminescu“ din spatele Primăriei. Înainte de proiecția filmului numeroșii copii prezenți au participat la amuzante jocuri muzicale interactive.

 

Iată și progarmul zilei de Marți, 17 august:

 

10.00 – 23.00 – Plimbări cu trotinetele la prețuri promoționale

10.00 – 23.00 – Picnic Festival&Kid’s Land - Parcul „Mihai Eminescu

11.00 – 23.00 – Târg Estival – Parcul „Mihai Eminescu“

17.00 – Ziua orașului Pecs la Arad: Vernisaj de pictură „Un sfert de secol sub egida artelor”, Sala „Clio“

18.30 – Parada costumelor de poveste – Platoul din fața Palatului Administrativ

19.00 – 20.30 – Dansați cu noi! – demonstrație a școlilor de dans din Arad – Platoul din fața Palatului Administrativ

21.00 – Proiecție de film pentru copii – „Dumbrava minunată“ în grădina de vară de la Cinematograful din Grădiște și jocuri muzicale interactive (Intrarea pe bază de rezervare. Detalii pe Facebook/Cinematograf Grădiște)

20.00 – 21.00 – Outdoor Power – Parcul Regina Maria (gimnastică, aerobic, fitness)

 

Galerie foto (149)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite