Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Și-a implorat mama să-l lase să moară ca să-i salveze ei viața

O întâmplare extrem de emoţionantă a avut loc în China, unde un băieţel de doar şapte ani a ales să moară ca să le salveze viaţa mamei lui, dar şi altor două persoane.

Și-a implorat mama să-l lase să moară ca să-i salveze ei viața
Comentează 0

Viaţa lui Zhou Lu, o femeie de 34 de ani, şi a fiul ei, Chen Xiaotian, s-a schimbat brusc în urmă cu doi ani, când micuţul pe atunci de cinci ani a primit un diagnostic sumbru.

Acestuia i-a fost descoperită o tumoare malignă la creier. După doar câteva luni, şi mama lui s-a îmbolnăvit grav, fiind diagnosticată cu o afecţiune gravă la rinichi.

Deşi băieţelul dădea semne de recuperare, starea lui s-a înrăutăţit brusc şi a fost nevoit, de la începutul acestui an, să împartă patul de spital cu mama lui, care era internată pentru dializă. Între timp, copilul a orbit şi a paralizat parţial, iar medicii i-au avertizat familia că acesta e în fază terminală şi nu va mai trăi mult. Nici veştile privind sănătatea mamei nu erau mai bune.

Doctorii i-au spus că singura ei şansă de supravieţuire ar fi un transplant de rinichi. Când Chen Xiaotian a auzit acest lucru, şi-a implorat mama să-l lase să moară ca să-i doneze el rinichiul, aşa cum au sugerat medicii, şi să-i salveze măcar ei viaţa, dacă pentru el nu se mai poate face nimic.

“Vreau să-ţi salvez viaţa”, a spus copilul. Deşi, iniţial, femeia nici nu a vrut să audă, la insistenţele bunicii copilului, a acceptat, sfâşiată, această soluţie, singura ei consolare fiind faptul că fiul ei, aflat pe patul de moarte, ar putea să trăiască astfel, în continuare, prin ea. Doctorii au făcut imediat toate testele şi acestea arătau că cei doi sunt perfect compatibili.

Astfel, tratamentul micuţului, aflat în stare din ce în ce mai gravă, a fost întrerupt, iar când semnele vitale au devenit extrem de slabe, băiatul a fost conectat la aparate înainte să-şi dea duhul şi băgat în sala de operaţii, unde organele lui au salvat nu o viaţă, ci trei.

Celălalt rinichi al lui a fost donat unei tinere de 21 de ani, iar ficatul a fost transplantat la un bărbat de 27 de ani, operaţiile fiind un adevărat succes. Mama lui Chen se recuperează acum şi, deşi fiul ei a plecat de lângă ea, ea spune că acesta i-a făcut cel mai de preţ cadou: viaţa.

Citește mai mult pe binepa.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite