Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Seria Galaxy Tab S8: trei noi tablete high-end lansate de Samsung

Seria Galaxy Tab S8: trei noi tablete high-end lansate de Samsung
Comentează 0

Pe lângă noua serie Galaxy S22, Samsung a prezentat în această lună și noile sale tablete din seria Galaxy Tab S8. Mai presus de toate, modelul de top cu sufixul „Ultra” ar trebui să stabilească noi standarde și, cu un afișaj gigantic de 14,6 inch (37,08centimetri) desigur, să concureze cu iPad-urile Apple.

Samsung a lansat trei noi tablete ca parte a seriei Galaxy Tab S8, modelul entry-level începând de la un preț de 749 de euro, conform WinFuture. Chiar și în versiunea de bază, clientul primește deja un afișaj Super AMOLED de 11 inch (27,94 centimetri) cu o rată de reîmprospătare maximă de 120Hertz, un procesor puternic Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 high-end și camere mai mult decât decente.

Cu Galaxy Tab S8+, afișajul crește până la 12,4 inch (31,50 centimetri) și are aceeași rezoluție. Rata de reîmprospătare este aceeași de 120 Hz. De asemenea, departamentul foto este același cu Galaxy Tab S8, cu o cameră frontală de 12 megapixeli și o combinație destul de capabilă la spate cu o cameră principală de 13MP și una de adâncime de MP. Ambele modele, la fel ca Galaxy Tab S8 Ultra, au un cititor de amprentă in-display. Pe Galaxy Tab S8 și Galaxy Tab S8 + le putem considera urmașele seriei Galaxy Tab S7. Samsung Galaxy Tab S8 Ultra este din altă galaxie.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra are diagonală a ecranului de 14,6 inch, este cea mai mare tabletă Samsung de până acum și, pentru prima dată într-o tabletă cu Android, are chiar și o „crestătură” pentru cele două camere frontale, fiecare de 12 megapixeli. În spate se folosește același sistem de cameră duală care se regăsește și în cele două versiuni mai ieftine.

Toate modelele din seria Galaxy Tab S8 au procesorul Snapdragon 8 Gen 1 și sistemul de operare Android 12 însoțit de interfața Samsung One UI 4.1. Pe parte de memorie modelele mai mici au 8GB RAM, 128/256GB stocare, iar Galaxy Tab S8 Ultra are 8/16GB RAM și 128/512GB stocare. Toate au slot pentru extinderea memoriei cu un Micro-SD.

Pe partea de conexiuni și conectivitate toate tabletele au USB-C 3.2 Gen 1, Wi-Fi ax, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.2, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, ANT+, (5G optional). Toate sunt oferite opțional și în variante cu suport 5G integrat, mai scumpe cu aproximativ 100 de euro. Ca senzori dispun de accelerometru, senzor de amprentă, giroscop, senzor geomagnetic, senzor hall, senzor de luminozitate și recunoașterea feței. Samsung S Pen este la bord, Samsung Knox este pentru securitate și Corning Gorilla Glass 5 pentru protecție ecran.

Galaxy Tab S8 are o baterie de 8.000mAh, Tab S8+ una de 10.090 mAh, iar Tab S8 Ultra una de 11.200mAh. Pe partea audio au patru difuzoare AKG (stereo) și Dolby Atmos.

Noile tablete Samsung vor fi disponibile la vânzare începând cu 25 februarie 2022. Galaxy Tab S8 costă cel puțin 749 de euro, în timp ce Galaxy Tab S8+ începe de la 949 de euro. Galaxy Tab S8 Ultra costă începând de la 1.149 de euro. Prețurile pot fi mai mari în funcție de 5G sau cantitatea de memorie încorporată.

Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

 


Scrie un comentariu

trimite