Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sergiu Bîlcea: „Preocuparea PSD-ALDE nu a fost să guverneze România, ci să își scape șefii de dosarele penale și de închisoare”

Analiza activității Guvernului PSD – ALDE din 2017 realizată de Comisiile de specialitate ale Partidului Național Liberal demonstrează eșecul coaliției de guvernare atât în ceea ce privește îndeplinirea principalelor promisiuni electorale de termen scurt cât și în implementarea unor noi politici publice. Iată de ce rezultatele guvernării arată o înrăutățire rapidă a perspectivelor de dezvoltare ale României și concomitent o degradare a imaginii noastre externe.

Sergiu Bîlcea: „Preocuparea PSD-ALDE nu a fost să guverneze România, ci să își scape șefii de dosarele penale și de închisoare”
Comentează 0

„Preocuparea PSD-ALDE nu a fost să guverneze România, ci să își scape șefii de dosarele penale și de închisoare. În primele zile de mandat pesediștii au dat, noaptea, ca hoții, Ordonanțele Rușinii pentru dezincriminarea celor mai grave fapte de corupție. Pe tot parcursul anului 2017, în loc să muncească pentru români, pesediștii au lucrat pentru interesele lui Liviu Dragnea, împotriva românilor. Niciodată după revoluție justiția română și instituțiile care urmăresc infractorii nu au fost atât de atacate politic, discreditate și amenințate, ca în anul 2017”, a declarat Sergiu Bîlcea, președintele organizației municipale PNL Arad.

 

Indicatori ai eșecului PSD:

- Creșterea salariilor și a pensiilor s-a dovedit iluzorie, fiind erodată de inflație și de un cost al vieții mult mai scump. În unele sectoare din economia privată, salariile au ajuns chiar să scadă ca urmare a politicilor fiscale adoptate de guvernul PSD – ALDE. În același timp, promisiunea unei fiscalități mai reduse s-a transformat, în 2017, într-un experiment economic ”pe viu”, pe seama companiilor și a contribuabililor onești din această țară care au fost obligați să plătească noi taxe și impozite, cu încălcarea principiilor de predictibilitate și stabilitate fiscală prevăzute de lege. Într-un singur an de la preluarea puterii, haosul fiscal a dus la scăderea încasărilor și la reducerea investițiilor private din economie cu aproape 20%.

-Anul 2017 este anul de minim istoric al investițiilor publice în transporturi, cu efect în contracția puternică a întregului sector de construcții. Marile proiecte de construcție de autostrăzi au fost abandonate iar propunerea Partidului Național Liberal de finanțare cu prioritate a Autostrăzilor Unirii (anume Sibiu – Pitești respectiv Iași – Tg. Mureș) a fost respinsă în Parlament la votul pentru Legea bugetului de stat din 2018.

- PSD-ALDE nu au adoptat măsuri care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018: creşterea salariilor din sectorul public, impozit zero pentru veniturile mai mici de 2.000 de lei pe lună, neimpozitarea veniturilor pentru medici, impozit zero pe dividende, reducerea TVA la 18%.

-S-au promis salarii mai mari în învățământ. Cu o creștere reală de 4,2% și o inflație estimată pentru începutul anului 2018 de 3,9%, salariile profesorilor vor stagna încă o dată. S-a promis depolitizarea sistemului de învățământ. Dimpotrivă, s-a reușit suprapolitizarea acestuia și deopotrivă deprofesionalizarea prin numirea unor directori de școli și prin înlocuirea inspectorilor școlari, deși aceștia câștigaseră concursuri pe posturile respective, noii veniți fiind dintre pierzătorii evaluărilor de profil.

 

Într-un singur an, guvernarea PSD – ALDE a atins contraperformanța să distrugă toate perspectivele pozitive și să transforme administrarea țării dintr-un automobil al cărui motor pornea la prima cheie într-un ”trabant” cu doar două viteze de dezvoltare: încet și foarte încet, condusă fără direcție, haotic, când de la partid când de la guvern.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite