Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sergiu Bîlcea: „Cel mai important proiect de la înființarea Consiliului Județean Arad este Centura Aradului!”

După doi ani de muncă la acest proiect, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, și președintele Iustin Cionca au prezentat ministrului Transporturilor cel mai consistent proiect de infrastructură al județului Arad, șoseaua de centură din estul municipiului.

Proiectul vizează finalizarea șoselei de centură a municipiului, inclusiv prin construirea unui pod nou peste Mureș, a unui pasaj peste calea ferată, a trei sensuri giratorii și a unei piste de biciclete (aceasta din urmă, pe lungimea de 7 km). La finalul acestui proiect, Aradul va fi singurul municipiu din România cu o șosea completă de centură!

Sergiu Bîlcea: „Cel mai important proiect de la înființarea Consiliului Județean Arad este Centura Aradului!”
Comentează 1

„Am susținut proiectul șoselei de centură din estul municipiului, în cadrul vizitei ministrului Transporturilor la Arad. În anul 2018 Consiliul Județean Arad a preluat investiția de la Ministerul Transporturilor, a elaborat studiul de fezabilitate și a depus proiectul la ADR Vest pentru obținerea finanțării din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR). Proiectul a fost declarat admis, cu un punctaj de 84 de puncte din 100, dar nu s-a încadrat în finanțarea disponibilă pe axă. În prezent, proiectul este pe lista de rezervă a POR, așteptând finanțare, ca România să nu piardă fondurile europene alocate în domeniul infrastructurii. Conform Ordonanței 101/25.06.2020, privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri europene, în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020, așteptăm semnarea contractului de finanțare și suntem încrezători că acest lucru se va întâmpla”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite