Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Sentința cămătăriei de 300.000 de euro, amânată

Curtea de Apel Timișoara a amânat din nou pronunțarea sentinței în cazul cămătăriei de la Ratio, termenul din data de 23 februarie fiind împins până în 15 martie 2022.  Patroana restaurantului a depus o plângere după ce a fost șantajată ani la rândul de două femei și un bărbat care ii cereau dobânzi de chiar și 10.000 de euro. Femeia, care deține două restaurante și o brutărie, s-a trezit acasă cu o cruce pe care scria „Odihnește-te în pace!” și cu geamurile brutăriei sparte. În anii 2016-2019, pentru 70.000 de euro, patroana restaurantului a ajuns să dea înapoi femeii de la care luase banii cu camătă aproximativ 300.000 de euro. Trei inculpați au fost arestați în urma unor percheziții efectuate de polițiști la sfârșitul anului 2019.

Sentința cămătăriei de 300.000 de euro, amânată
Comentează 0

Judecătoria Arad a condamnat patru persoane în dosarul cămătăriei, urmând să se judece apelul la instanța din Timișoara. 

Potrivit Judecătoriei Arad, instanța „contopeşte pedepsele aplicate în prezenta cauză şi aplică pedeapsa cea mai grea, de 4 ani închisoare pe care o sporeşte cu 1 an închisoare o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, inculpata Crișan Claudia urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani închisoare în regim de detenţie. (...) Condamnă pe inculpatul Stăniș Dorel  la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Condamnă inculpata Rechișan Sorina pentru săvârşirea infracţiunii de : favorizarea făptuitorului, la pedeapsa de : 1 (un) an închisoare . (...) Condamnă inculpata Rechișan Sorina, pentru săvârşirea infracţiunii de : complicitate la şantaj, la pedeapsa de : 2 (doi) ani închisoare. (....) contopeşte pedepsele aplicate în prezenta cauză şi aplică pedeapsa cea mai grea, de 2 ani închisoare pe care o sporeşte cu 4 (patru) luni închisoare o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, inculpata urmând să execute în final pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 4 luni închisoare. (...) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. (...) impune inculpatei să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Arad sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Arad sau Primăria comunei Vladimirescu, judeţul Arad pe o perioadă de 100 de zile. 

Condamnă inculpatul Rîpan Andrei – pentru săvârşirea a infracţiunii de favorizarea făptuitorului, la pedeapsa de : - 1 (an) închisoare. (...) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere ?i stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani.  

Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria Municipiului Arad sau Primăria comunei Vladimirescu, judeţul Arad pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în funcţie de posibilitățile concrete de executare existentă la nivelul serviciului de probaţiune”.

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 294.000 de mii euro de la Crişan Claudia, reprezentând bunuri dobândite prin camătă. „Instanţa din oficiu instituie măsurii asigurătorii pe toate bunurile mobile şi imobile a inculpatei Crişan Claudia, în limita sumei de 294.000 de mii euro, măsura asiguratorie urmând a fi pusă în executare de ANAF – Direcţia Operativă de Valorificare bunuri confiscate din cadrul Direcţiei Generale executări silite cazuri speciale”. De asemenea, inculpații sunt obligați să plătească 20.000 de euro cu titlu de daune morale pentru șantaj și camătă. 


Scrie un comentariu

trimite