Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Senator PNL, Ioan Cristina : “Independența justiției, sacrificată de PSD în interes propriu”

Așa cum era de așteptat, asaltul PSD asupra justiției și a instituțiilor independete ce asigură buna funcționare a statului de drept, nu a rămas fără ecou în cancelariile occidentale!

Senator PNL, Ioan Cristina : “Independența justiției, sacrificată de PSD în interes propriu”
Comentează 0

„Deși am avertizat în nenumărate rânduri actuala majoritate parlamentară, cu privire la gravele abateri și derapaje legislative făcute de la preluarea puterii, PSD a continuat nestingherit să își realizeze obiectivul suprem: imacularea cazierului lui Liviu Dragnea și a altor lideri ai partidului, chiar cu prețul periclitării imaginii României în întreaga lume. Iată că astăzi 12 state partenere au reacționat ferm la tentativa fără precedent de modificare a legislației penale! Îngrijorarea partenerilor și aliaților noștri internaționali, printre care Statele Unite, Franța, Germania și alte 9 state europene, a prins contur sub forma unui apel făcut către toate părțile implicate în modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală din România, pentru  evitarea oricăror modificări ce ar putea slăbi statul de drept sau capacitatea României de a combate infracționalitatea și corupția, a declarat senatorul PNL de Arad, Ioan Cristina.

Cele 12 state partenere reamintesc progresele făcute de România în ultimii ani  în ceea ce privește asigurarea independenței judecătorilor și procurorilor precum precum și posibilitatea de a irosi peste noapte, dacă modificările propuse de PSD vor fi întocmai adoptate, toate rezultatele obținute în ani de zile de eforturi!

Senatorul PNL, Ioan Cristina, a accentuat faptul că „Statele Unite, Germania, Franța și restul statelor semnatare sunt state prietene României, ce nu pot ignora derapajele actualei majorități din ultima vreme în ceea ce privește reconfigurarea ierarhiilor și a atribuțiilor în sistemul judiciar. În acest sens sunt evocate concluziile Consiliului European privind Mecanismul de Cooperare și Verificare, din decembrie 2017, atunci când România era invitată să continue procesele reformatoare inițiate în vederea asigurării depline a independenței justiției, a separării puterilor în stat și a consilidării progreselor realizate!"

Senatorul arădean a concluzionat: „din păcate pentru România, lupta politică are valențe tot mai nocive pentru democrația din România iar instituțiile statului riscă să își piardă independența ca urmare a ciuntirii iresponsabile aduse Codului Penal de către actuala majoritate. Suntem datori, ca membrii ai opoziției, să apărăm interesele României și să ne opunem, atât prin votul din Parlament cât și ulterior, prin sesizarea Curții Constituționale, acestor modificări aduse în favoarea infractorilor!"

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite