Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Șeful STS a demisionat

Generalul – locotenent Ionel Vasilcă, șeful STS din august 2017, a demisionat!. Acesta este singurul conducător de instituție care nu a avut nici o apariție în public pentru a da explicații despre modul în care a acționat pe parcursul cazului de la Caracal, soldat cu uciderea a două tinere de către Gheorghe Dincă. 

Șeful STS a demisionat
Comentează 0

,, Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Președintelui României demisia mea din funcția de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenței unei sincope, inadvertențe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăție în exercitarea funcției de preluare și localizare a apelurilor de urgență 112 de către STS, a neglijenței mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităților care privesc datoria mea și a tuturor angajaților de a garanta funcționarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare și a celor pe linia 112. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituției'', se arată în comunicatul remis presei.

STS a comunicat pe parcursul crizei prin intermediul comunicatelor de presă și al purtătoarei de cuvânt, Mariana Pop, fostă jurnalistă. Ionel Vasilca nu a ieșit în public pentru a oferi explicații, așa cum au făcut-o șefii celorlalte instituții implicate – poliție, procuratură, guvern, ba chiar și administrația prezidențială.

Potrivit G4Media, generalul Vasilică l deține șase terenuri (trei cumpărate și trei moștenite), precum și patru imobile (două apartamente în București și o casă de vacanță în Sibiu – toate cumpărate, și o casă moștenită în Neamț). La unul dintre apartamentele din București, coproprietari sunt Mircea Michescu și Lili Jianu.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite