Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ȘEDINȚĂ FESTIVĂ DE COMEMORARE A 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIA ANTICOMUNISTĂ DIN DECEMBRIE 1989

ȘEDINȚĂ FESTIVĂ DE COMEMORARE  A 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIA ANTICOMUNISTĂ DIN DECEMBRIE 1989
Comentează 1

La Sala Ferdinand a Palatului Administrativ  a vut loc vineri, 20 decembrie, ȘEDINȚA FESTIVĂ DE COMEMORARE  30 DE ANI DE LA REVOLUȚIA ANTICOMUNISTĂ DIN DECEMBRIE 1989. 

Moderatorul evenimentului a fost Bogdan Costea, directorul Teatrulul Clasic Ioan Slavici, festivitatea începând cu Intonarea Imnului de Stat al României, urmată de un impresionat Recital de Colinde susținut de Grupul de colindători al Arhiepiscopiei Aradului, dirijor arhidiacon Tiberiu ARDELEAN.

Au ținut apoi alocuțiuni: Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei SEVICIU, Arhiepiscopul Aradului, Doina NAN, Reprezentant al Revoluționarilor, Valentin VOICILĂ, Reprezentant al Revoluționarilor, Iustin CIONCA, Președintele Consiliului Județean Arad, Călin BIBARȚ, Primarul municipiului Arad și Gheorghe FALCĂ, Deputat în Parlamentul European. 

A urmat după aceea festivitatea de decernare de medalii pentru revoluționari, urmașii revoluționarilor și asociațiile de revoluționari și evenimentul s-a încheiat tot cu un recital de Colinde al Grupului de colindători al Arhiepiscopiei Aradului, dirijor arhidiacon Tiberiu ARDELEAN.

„Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un anumit număr de ani, devii bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău”, spunea acum mulți ani, George Enescu.

Acum 30 de ani, românii au ieșit în acel decembrie ‘89 în stradă pentru că se săturaseră de frig, foame, comunism... Și este adevărat! Dar eu cred că dincolo de toate acestea a existat în sufletul fiecărui român un ideal:

  • libertatea de a gândi,
  • de a vorbi,
  • de a avea propriile opțiuni...

Nu-mi plac vorbele pompoase dar lipsite de conținut. Îmi plac în schimb oamenii hotărâți, care știu ce vor... Cum au fost cei care au avut curajul să iasă în stradă în acel istoric decembrie!

Tocmai de aceea eu mă voi limita la a vă spune că dacă nu erau ei atunci în stradă, nu eram noi aici.

Înainte de toate, doresc să le mulțumesc celor care ne-au dăruit generației noastre libertatea de a avea un ideal, pentru că „Idealul este în sine un viitor în devenire.”

Ca arădean, oriunde mă va duce viața, voi afirma cu tărie două adevăruri istorice:

  1. În 1918 Aradul a fost orașul Marii Uniri.
  2. În decembrie 1989, Aradul a fost al doilea oraș, după Timișoara, care s-a ridicat împotriva dictaturii, când aceasta nu căzuse încă”, a concluzionat primarul Călin Bibarț, într-un scurt dar inspirat discurs, de genul acelora cu care ne-a obișnuit în acest an.

Galerie foto (163)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite