Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ședinţă de Guvern. Dăncilă așteaptă motivarea refuzului lui Iohannis privind ministerele vacante

Joi are loc prima şedinţă de Guvern, după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat, pentru a doua oară, miniştrii propuşi de PSD. Este, de asemenea, prima întâlnire a Cabinetului condus de Viorica Dăncilă după decizia Curţii Constituţionale, care a declarat ilegale protocolalele secrete încheiate de Parchetul General şi SRI.

Ședinţă de Guvern. Dăncilă așteaptă motivarea refuzului lui Iohannis privind ministerele vacante
Comentează 0

În cazul noului refuz al președintelui Klaus Iohannis de a accepta nominlizările PSD pentru fotoliile vacante din Guvern, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marți, într-o emisiune TV, că gestul șefului statului ar influența viața a 500 de milioane de cetățeni europeni.

"Preşedintele trebuie să înţeleagă că deciziile şi modul în care sunt gestionate aceste dosare, modul în care reuşim să avem consens pe dosarele importante legate de cele două domenii, Transporturi şi Dezvoltare Regională, influenţează viaţa a peste 500 de milioane de cetăţeni”, a afirmat Dăncilă, la un post TV.

Înainte de reacționa concret, premierul trebuie să primească „în scris şi motivat" refuzul preşedintelui.

Pe de altă parte, Lia Olguţa Vasilescu, respinsă a doua oară pentru portofoliul de la Dezvoltare, a anunţat că Guvernul va sesiza din nou Curtea Constituţională, pe motiv că şeful statului ar încălca legea şi deciziile CCR. 

Ședinţă de Guvern de joi este prima care are loc după decizia Curţii Constituţionale, care a declarat ilegale protocolalele secrete încheiate de Parchetul General şi SRI.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite