Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Se poate și altfel

„Este de datoria noastră ca adulți, ca profesioniști în domeniile noastre, să învățăm copiii metode asertive de gestionare a emoțiile și de comunicare. Să le arătăm copiilor de ce este de preferat să comunice asertiv, să îi învățăm cum pot beneficia de atenție, satisfacție și putere într-un mod constructiv pentru toată lumea.

Se poate și altfel
Comentează 0

Nu este suficient să spunem STOP bullying. Este necesar să oferim alternative și să îi încurajăm spre START comunicare și să le oferim diferite moduri de interrelaționare. Exact acest lucru ne propunem prin acest proiect.” (prof. consilier școlar Csapo Gianina)

„Se poate și altfel” - aceasta a fost denumirea proiectului anti-bullying, desfășurat în perioada aprilie-iunie 2022, la Liceul „Sever Bocu” Lipova, în parteneriat cu CJRAE Arad, Primăria orașului Lipova și ISJ Arad, sub îndrumarea prof. consilier școlar Csapo Gianina și a echipei de proiect formată din: Toderici Ovidiu, Berzovan Corina, Moller Camelia, Pera Florin, Angheluș Emanuela, Ardelean Otilia, Berindei Oviduța, Dincă Eugen, Matei Lucia.

În cadrul proiectului, s-au desfășurat activități pe diferite secțiuni:

  1. Secțiunea literară, coordonată de prof. Berindei Oviduța, Ostaș Diana și Vancu Cristina.
  2. Secțiunea artistică, coordonată de prof. Iercoșan Marius, Angheluș Emanuela și Șimandan Daiana.
  3. Secțiunea sportivă, coordonată de prof. Popa Sergiu.

Activitățile desfășurate au avut ca scop familiarizarea cu fenomenul „bullying”, identificarea efectelor și a consecințelor hărțuirii și agresivității în toate formele ei; reducerea fenomenului de „bullying”; schimbarea mentalității elevilor; încurajarea spiritului de echipă, a cooperării și a colaborării.

În vederea realizării acestor activități, s-au implicat profesorii diriginți ai claselor de gimnaziu și liceu ai Liceului „Sever Bocu” Lipova, după cum urmează: Berindei Oviduța (clasa a V-a B), Mitea Mihai (clasa a V-a A), Petracovschi Lavinia (clasa a VI-a), Tusa Corina (clasa a VII-a A), Lăutaru Gabriel (clasa a VII-a B), Popa Sergiu (clasa a VIII-a), Constantinescu Simona (clasa a IX-a), Ocneriu Georgeta (clasa a X-a A), Sas Emanuel (clasa a X-a B), Dincă Eugen (clasa a XI-a A), Vancu Cristina (clasa a XII-a A) și Angheluș Emanuela (clasa a XII-a B).

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite