Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimbări în CODUL RUTIER. Cu ce viteză vei putea circula prin localitate

Limitarea vitezei sub 50 de kilometri pe oră pentru autovehicule pe întreg parcursul localităţilor ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de deputatul UDMR Marton Arpad.

Schimbări în CODUL RUTIER. Cu ce viteză vei putea circula prin localitate
Comentează 0

Iniţiativa prevede că "se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate", informează MEDIAFAX.

"În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei maxime de 50km/h, semnificaţia acestor indicatoare încetează la intersecţia cea mai apropiată. În afara localităţilor limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 kilometri cu excepţia lucrărilor în executare", se mai arată în propunerea legislativă.

Iniţiatorul argumentează că legislaţia actuală este "plină de ambiguităţi şi lacune" din cauza cărora există "limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile".

Deputatul UDMR subliniază că prin interzicerea limitei excepţionale de 30 de kilometri pe oră pentru autovehicule la întreaga localitate se evită "aglomeraţia creată pe drumurile naţionale şi judeţene care străbat localităţile respective, unde astfel de restricţionări pot avea lungimi de câţiva kilometri fără ca specificul drumului să necesite astfel de limitări pe întreg traseul" şi se vor elimina "eventualele abuzuri ale celor îndrituiţi să aplice legea în ceea ce priveşte interpretarea limitărilor de viteză".

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite