Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimbare la Prefectură: Tóth Csaba a fost numit în funcţia de prefect al Aradului; când îşi va prelua mandatul / UPDATE: Doru Sinaci şi Vasile-Valer Cătană au fost numiţi subprefecţi

Guvernul Cîţu a numit, în prima şedinţă de astăzi, mai mulţi prefecţi. Potrivit unui comunicat al UDMR, patru dintre cei cinci prefecţi propuşi de formaţiune, printre care şi cel de la Arad, au fost deja desemnaţi. Este vorba despre juristul Tóth Csaba.

Schimbare la Prefectură: Tóth Csaba a fost numit în funcţia de prefect al Aradului; când îşi va prelua mandatul / UPDATE: Doru Sinaci şi Vasile-Valer Cătană au fost numiţi subprefecţi
Comentează 0

Update 2 Doru Sinaci şi Vasile-Valer Cătană au fost numiţi subprefecţi

Tot în cursul zilei de astăzi, jurnalistul Doru Sinaci, directorul Biblitecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad şi Vasile Valer Cătană au fost numiţi în funcţiile de subprefecţi. Dacă Doru Sinaci a fost susţinut de PNL, Cătană a ajuns la Prefectură via USR PLUS.


Update 1 Ce a declarat premierul după numirea noilor prefecţi

Potrivit celor declarate de premierul Florin Cîţu la finalul celei de a doua şedinţe de Guvern de astăzi, prefecţii nou numiţi, printre care şi arădeanul Tóth Csaba, vor depune jurământul în cursul zilei de mâine, după ora 13.30. Aceştia urmează să-şi preia atribuţiile în cursul serii de mâine.


UDMR va avea prefecţi în judeţele Arad – Tóth Csaba, Cluj – Tasnadi Istvan Szilard, Sălaj – Dari Tamas, iar la Satu Mare – Altfatter Tamas-Ferenc, care rămâne de fapt pe funcţie.

Tóth Csaba a fost desemnat de UDMR Arad să ocupe funcţia de prefect în urmă cu o lună.

„Juristul cu vârsta de 43 de ani are experiență și rezultate în sfera publică și privată deopotrivă, nefiind străin nici de domeniul politic. Studiile de drept, cele de management precum și cele de masterat le-a efectuat în Arad. În perioada 2005-2010 a ocupat funcția de președinte executiv al Organizației Județene Arad a UDMR, între anii 2008-2012 fiind membru al Consiliului Județean Arad. În ce privește experiența lui profesională, a făcut parte din consiliul de administrație al mai multor intreprinderi, lucrând în același timp în domeniul consilierii juridice și de management. În anul 2013 a fost numit în funcția de director general al societății Fornetti Romania, aflată în reorganizare, reușind să salveze societatea de la faliment. Experiența de două decenii, profesionalismul, succesele atinse și calitățile umane ale lui Tóth Csaba ne dau siguranța că propunerea noastră este cea potrivită”, se arăta luna trecută într-un comunicat de presă al UDMR.

Din informaţiile noastre, atât noul prefect, cât şi subprefectul/subprefecţii ar urma să depună jurământul lunea viitoare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite