Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Schimb școlar cu Strasbourg


 Un grup de 29 de elevi francezi de la liceul „La Doctrine chrétienne” din Strasbourg au fost oaspeții elevilor de la Colegiul Național „Moise Nicoară” în cadrul proiectului de parteneriat pe care aceste două școli l-au semnat anul trecut. Elevii au fost însoțiți de profesorii Odile Remy, Évelyne Provot și Paul Prim.

Schimb școlar cu Strasbourg
Comentează 0

În cadrul acestui schimb s-au desfășurat activități specifice de descoperire a patrimoniului istoric și cultural, de asistență la cursuri, precum și vizite la obiective turistice. De asemenea, s-au organizat excursii la Hunedoara, Deva, Șiria și Timișoara. Elevii și profesorii francezi au vizitat principalele instituții de cultură și administrative ale orașului și județului Arad: Teatrul de Stat „Ioan Slavici”, Palatul Cultural, Primăria Arad, Catedrala Ortodoxă, Mănăstirea Feredeu etc. Au avut, de asemenea, ocazia să participe, interactiv, la ore susținute de profesori de la „Moise Nicoară” și la atelierul de pictură organizat pentru ei de dna prof. Alexandra Nicula.

Schimbul a fost susținut de catedra de limba franceză și de direcțiunea Colegiului Național „Moise Nicoară”.

În primăvara anului 2020, elevii români care i-au primit în familie pe cei 29 de elevi francezi vor merge la Strasbourg, unde vor participa la activități similare organizate de corespondenții francezi.

Un astfel de schimb școlar internațional înseamnă mai mult decât o oportunitate de progres lingvistic, de comunicare în limba franceză; înseamnă deschidere culturală, dezvoltare personală, amintiri și prietenii ce dăinuie o viață întreagă.  

 

A. F.


 

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite