Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scenariu GALBEN pentru şcolile din municipiu care se deschid luni / UPDATE: E OFICIAL: Intraţi AICI pentru a vedea dacă copiii dumneavoastră vor merge de luni la şcoală sau nu

Potrivit informaţiilor noastre şcolile din municipiu se vor deschide luni după scenariu GALBEN. Asta, în condiţiile în care rata de infectare este de 1,91 la mie.

Scenariu GALBEN pentru şcolile din municipiu care se deschid luni / UPDATE: E OFICIAL: Intraţi AICI pentru a vedea dacă copiii dumneavoastră vor merge de luni la şcoală sau nu
Comentează 0

Update 1 E OFICIAL: Intraţi AICI pentru a vedea dacă copiii dumneavoastră vor merge de luni la şcoală sau nu

Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro o listă cu ratele de incidenţă pe fiecare unitate administrativ teritorială din ţară. Municipul Arad este, aşa cum vă informam în zona galbenă, alături de alte 17 oraşe şi comune din judeţ. Pe lista roşie sunt comunele Brazii, Livada şi Tauţ, în timp ce scenariul verde se va aplica în 57 de unităţi administrativ teritoriale.

Intraţi AICI pentru a vedea dacă copiii dumneavoastră vor merge începând de luni la şcoală sau nu.


Potrivit unui draft al ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la deschiderea şcolilor se au în vedere trei scenarii.

Scenariul 1 (verde) presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Se aplică dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2 (GALBEN) înseamnă participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie şi participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Acest scenariu este valabil în cazul în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori.

Scenariul 3 (roşu) presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar; participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu şi intră în vigoare când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Citiţi şi: https://www.arq.ro/municipiul-ar-putea-incepe-scoala-in-scenariu-galben-ce-categorii-de-elevi-se-intorc-in-clase/38837

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite