Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

SCANDAL LA PEDAGOGIC. Zeci de copii rămân fără loc în clasa pregătitoare în urma unei decizii a ISJ

Pentru prima dată în ultimii ani, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a luat o decizie ce a surprins neplăcut părinții care doreau să-și înscrie copiii la Pedagogic, școala cu cele mai bune rezultate la examenele naționale.

SCANDAL LA PEDAGOGIC. Zeci de copii rămân fără loc în clasa pregătitoare în urma unei decizii a ISJ
Comentează 0

Zeci de părinți sunt nemulțumiți de decizia ISJ de a nu mai aproba suplimentarea numărului de clase la Colegiul Național  ”Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, așa cum inspectoratul făcea în fiecare an. Pentru că școala are rezultate foarte bune, concurența pe locurile disponibile în clasa pregătitoare este foarte mare. Până miercuri erau depuse 155 de dosare, dar numai 75 de locuri (trei clase) sunt disponibile.

În anii trecuți, ISJ aprobase înființarea unei clase suplimentare, pentru a exista patru. Anul acesta, lucrurile s-au schimbat în mod inexplicabil, ceea ce i-a scandalizat pe părinți. Mulți dintre ei au mers la ISJ, pentru a cere explicații.

Șeful ISJ Arad, Claudius Mladin, spune că decizia ”este strict legată de corectitudine”. Conform acestuia, nu s-a mai dat curs cererii școlii de modificare a planului de școlarizare prezentat înainte de începrea înscrierilor.

”Nu avem obligația de a aproba această suplimentare de locuri și nici nu este normal ca la început să afișezi un plan de școlarizare, iar în timpul înscrierilor să-l modifici”, a spus Mladin.

Totuși, ceea ce ”nu este normal” acum era cât se poate de normal în trecut. În ultimii patru ani, ISJ a aprobat de fiecare dată o clasă în plus la Pedagogic, tocmai pentru că numărul dosarelor de înscriere depășea mereu oferta de locuri.

Directorul școlii, Sorin Haiduc, ne-a spus că nu-și explică această decizie a ISJ, în condițiile în care școala are spații și personal didactic pentru cele patru clase solicitate.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite