Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

GENERAȚIA 204, la Pedagogic. Prima zi a fost cu lacrimi și zâmbete

O nouă generație a început școala, astăzi, la Colegiul Național ”Preparandia Dimitrie Țichindeal”. Este generația cu numărul 204, copiii care au pășit pentru prima dată în școală fiind primiți cu aplauze de către colegii mai mari, părinți și dascăli.

GENERAȚIA 204, la Pedagogic. Prima zi a fost cu lacrimi și zâmbete
Comentează 2

Emoțiile i-au făcut pe unii să plângă imediat ce s-au despărțit de părinți, în timp ce alții au așteptat cu nerăbdare să înceapă școala.

Aproximativ 1200 de elevi învață acum la ”Pedagogic”, o mare parte dintre ei fiind prezenți la festivitatea de deschidere a anului școlar.

Printre invitați s-au numărat oficiali locali și reprezentanți ai universităților. Primarul Gheorghe Falcă nu a lipsit nici în acest an de la eveniment. De altfel, fiica sa, Ana-Maria, este elevă aici.

Școala se află într-un proces de reabilitare, anul trecut fiind finalizată noua instalație de încălzire. Potrivit directorului, Sorin Haiduc, în perioada următoare încep lucrările de modernizare a grupurilor sanitare și a sălii mici de sport. De asemenea, clădirea de pe strada Lucian Blaga va beneficia de un program de investiții, care au fost cuprinse în bugetul local.

Palatul Colegiului Național ”Preparandia Dimitrie Țichindeal” ar putea fi reabilitat integral în următorii ani, existând un proiect în acest sens. Municipalitatea caută soluții pentru finanțarea lucrărilor, care vor costa câteva milioane de euro. Sunt vizate fondurile europene, cum a fost în cazul Colegiului Național ”Moise Nicoară”, care a devenit una dintre cele mai moderne școli din România.
 

Galerie foto (106)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite