Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Scandal în USR: mai mulți useriști sunt nemulțumiți că o firmă a unui membru ar fi primit 8.000 de euro pentru campanie

USR, o formațiune apărută din neant, se dorea a fi o asociere de oameni noi, fără vechile metehne ale politicienilor, care să schimbe societatea românească. Sau cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă. Ulterior, s-a dovedit că lucrurile nu stau chiar așa, iar dovezi noi apar pe zi ce trece.

Scandal în USR: mai mulți useriști sunt nemulțumiți că o firmă a unui membru ar fi primit 8.000 de euro pentru campanie
Comentează 1

Persoane din USR, printre care şi Cristian Ghinea, ales europarlamentar, sunt nemulţumite de faptul că o agenţie media administrată de Sorin Pavel, membru USR, ar fi încasat 8.000 euro pentru servicii de promovare în mass-media în campania pentru europarlamentare, potrivit unor surse din partid, scrie MEDIAFAX.

Într-o postare pe grupul intern de Facebook „USR - Poiana lui Iocan”, obţinută de MEDIAFAX, Teodora Stoian oferă explicaţii colegilor nemulţumiţi din partid, care au reproşat că este o problemă de etică faptul că un membru al USR este angajat la firma care a prestat servicii pentru partid, în baza unui contract. Unii membrii ai USR au comentat la această postare, cum ar fi Ferenc Istvan Kabai de la USR Sălaj şi Daniela Tarnovschi, membru al USR Sector 3, că Cristian Ghinea ar lansa astfel de acuzaţii pentru că are interes să candideze pentru şefia filialei partidului din Sectorul 3, care are alegeri duminică, 23 iunie, mai scriu jurnaliștii de la MEDIAFAX.

„Deci, tot tăvălugul ăsta a fost pornit doar pentru că Ghinea vrea puterea la S3, Mălureanu (Liviu Mălureanu, consilier local Sector 3 – n.r.), angajatul partidului candidează şi el, exact el spunea nu e nicio problemă dacă atribui contracte firmelor unde membrii sunt administratori. Nu reuşiţi să luptaţi corect? Vă doare că în opoziţie sunt oameni competnţi? Vă jucaţi cu emoţia membrilor pentru a ajung la putere? Sper că la şedinţa BN se vor clarifica unele lucruri”, scrie Ferenc Istvan Kabai, membru al USR Sălaj.

La rândul ei, Daniela Tarnovschi spune că „Duminica viitoare, în 23 iunie 2019 la USR Sector 3 vor avea loc alegeri. E o filială mare, cu mulţi oameni activi, care a avut rezultate foarte bune la alegeri. De ceva vreme văd filmuleţe şi citesc texte de prezentare ale unor oameni care vor să candideze pentru forurile din conducerea filialei. Până când explodează scandalul. Atac la beregată. Doar că scandalul răsar după ce deja în Poiana explodase un alt scandal referitor la USR Giurgiu şi posibilele acuze de fraudă a bugetului de campanie”. Aceasta mai spune, potrivit MEDIAFAX, că ar trebui convocat de urgenţă un Birou Naţional dacă aceste acuzaţii sunt adevărate.

„În tot acest scandal intervin şi un eurodeputat USR, membru BN, vicepreşedinte USR cu acuze grave către nişte candidaţi. Doar că acuză şi terfeleşte rău de tot imaginea colegilor. Dar această ieşire pare mai degrabă una de imagine. Dacă acuzele ar fi reale atunci nu cred că ele ar trebui să se regăsească pe Poiana şi în grupul de membrii USR S3, ci să fi discutată de urgenţă de cătr BN şi la o adică să ajungă şi pe masa procurorilor (dacă este aşa de grav). Cui serveşte acest atac furibund, mă întreb eu ca simplă membră a USR S3?”, conchide Tarnovschi.

Citește aici mai multe detalii: https://www.mediafax.ro/social/acuzatii-in-usr-o-firma-a-unui-membru-de-partid-ar-fi-primit-8-000-euro-pentru-campanie-surse-18172141

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite